Německo chtělo snáze vracet běžence do Afriky, ale nebude. Horní komora parlamentu hlasovala proti

11.03.2017 12:43

Horní komora německého parlamentu Spolková rada smetla ze stolu návrh dolní komory – Bundestagu – která chtěla některé africké země označit za bezpečné, aby do nich šlo bez problémů navracet neúspěšné žadatele o azyl. Informuje o tom deník Die Welt.

Německo chtělo snáze vracet běžence do Afriky, ale nebude. Horní komora parlamentu hlasovala proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Vláda Spolkové republiky Německou už od loňského jara volá po schválení zákona, který by označil země afrického Maghrebu, tj. Alžírsko, Tunisko a Maroko, za země bezpečné, aby bylo možné urychleně do nich odesílat neúspěšné žadatele o azyl v Německu. Dolní komora německého parlamentu – Spolkový sněm – už zákon schválila, ale horní komora parlamentu – Spolková rada – zákon odmítla schválit.

„Spolková rada odmítla schválit země Maghrebu za tzv. bezpečné země, jak to požadovalo Bavorsko, aby bylo možné urychlit deportace neúspěšných žadatelů o azyl,“ píše die Welt. Spolková země Bavorsko se už dlouho potýká s tlakem, který vyvolávají migrační krize a neúspěšní žadatelé o azyl. Premiér Horst Seehofer (CSU) už dlouho volá po systémovém řešení problému, jenže u Spolkové rady narazil.

Celou zprávu v němčině naleznete zde

Spoková vláda si podle většiny členů Spolkové rady musí být vědoma toho, že ve zmíněných zemích dochází k porušování lidských práv a mají velmi daleko k tomu, aby je bylo možné označit za zcela bezpečné.

Německý ministr vnitra Thomas de Maizière vyjádřil podle deníku Süddeutsche Zeitung „hlubokou lítost“ nad rozhodnutím horní komory německého parlamentu a upozornil, že to teď může zkomplikovat vyxřešení uprchlické otázky na území Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…