Německo hoří. Merkelová znechuceně promluvila o neonacistech a vyrazila vyjednávat s Araby

25.08.2015 20:25

V Německu se stupňuje násilí vůči imigrantům a kancléřka Angela Merkelová se proti tomu rozhodla začít něco dělat. Problémy s imigrací a násilí ze strany pravicových extremistů budou jedněmi z hlavních témat jejího setkání s občany v Duisburgu. A mezitím nedaleko Postupimi hoří hala, která měla původně pojmout 130 žadatelů o azyl. Informuje Deutsche Welle.

Německo hoří. Merkelová znechuceně promluvila o neonacistech a vyrazila vyjednávat s Araby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Dnes vzplála sportovní hala, kterou úřady přetvořily na středisko pro uprchlíky. Celkem měla pojmout kolem 130 žadatelů o azyl. Policie z nedaleké Postupimi oznámila, že vzhledem k tomu, jak rychle se požár rozšířil, je možné, že byl incident předem naplánován. Existuje však i možnost technické závady. Nikdo však nebyl zraněn.

Doposud však oheň nedovolil policistům zahájit vyšetřování, ti se však vyjádřili, že s ním začnou, jakmile hasiči prohlásí budovu za bezpečnou.

Obyvatelé Nauenu, města, kde budova vzplálala, demonstrovali proti ubytovávání imigrantů v jejich blízkosti. Policie potvrdila, že se demonstrací účastnili i neonacisté. Požár, ke kterému zde došlo, je nejnovější ze série útoků na uprchlíky. Poslední takový incident se odehrál v pondělí, když začal hořet azylový dům na jihozápadě Německa. I u něj je však příčina dosud neznámá.

Prozatím největší nepokoje se odehrály na východě ve měste Heidenau, kde se policejní jednotky střetly s protiimigrantskými demonstranty před azylovým domem a několik policistů bylo zraněno. 

Celý text zde

Merkelová odsoudila veškeré násilí a dodala že „způsob, jakým pravicoví extremisté a neonacisté šíří svoje prázdné poselství, je odpudivý“. Ve středu by měla navštívit Heidenau a jednat s místními dobrovolníky a uprchlíky o celé situaci.

Merkelová má také navštívit takzvanou „no-go“ zónu v Duisburgu, které se přezdívá Marxloh. Jedná se o jednu z nejchudších městských čtvrtí v celém Německu, kde je vysoká kriminalita, 16% nezaměstnanost a více jak polovina místních jsou cizinci. V průběhu svojí cesty má Merkelová jednat s místními představiteli církve, akademické komunity i s jednotlivých mešit.

Minulý týden došlo k nepokojům i v Marxlohu, kdy proběhla potyčka mezi místní arabskou menšinou a policií v místě, kde „vládnou zločinecké rodinné gangy a rockové kapely“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…