Německý prezident se chce se ctí vyrovnat s minulostí, chválí Fischer

11.10.2012 18:07

Kandidát na post prezidenta republiky Jan Fischer si velmi cení návštěvy Lidic německým prezidentem Joachimem Gauckem, napsal ve svém prohlášení. Je to prý významné gesto nejen pro česko-německé vztahy, ale i celou Evropu.

Německý prezident se chce se ctí vyrovnat s minulostí, chválí Fischer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Německa Joachim Gauck navštívil v doprovodu Václava Klause památník Lidice

„Velmi oceňuji krok německého prezidenta Joachima Gaucka, který jako první hlava státu našeho souseda navštívil Lidice a požádal o odpuštění za nacistické zločiny,“ píše Fischer. Minulost už bohužel změnit nelze, ale jak podotkl, lze se s ní se ctí vyrovnat a díky tomu s ní dokázat žít. „Joachim Gauck to dokázal v maximální možné míře,“ chválí německého prezidenta a dodává, že Německo je naším klíčovým partnerem, strategickým spojencem a evropským spojencem.

Mír a prosperita. Takové jsou podle Fischera základní cíle sjednocené Evropy. A Gauckovo vstřícné gesto jim prý vychází vstříc. „Krok německého prezidenta zařazuji do logiky celého polistopadového vývoje, do politiky zlepšování vztahů mezi evropskými národy a pokud budu zvolen, budu v této linii pokračovat,“ slibuje Fischer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…