Nemůžu to říct! Můj syn by se naštval. Andrej Babiš ohromil informacemi, které ani na TV Nova nepadly

19.11.2018 12:00

Premiér Andrej Babiš se o víkendu vydal do Ženevy za svým nemocným synem. Ten pár dní předtím vystoupil v reportáži TV Seznam Zvláštní vyšetřování, kdy hovořil o tom, že jej jeho otec nechal unést. O čem se synem hovořil, serveru Novinky.cz příliš sdělovat nechtěl.

Nemůžu to říct! Můj syn by se naštval. Andrej Babiš ohromil informacemi, které ani na TV Nova nepadly
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

„Vyříkali jsme si to. Ale s detaily se vám nechci svěřovat. Nechci s vámi vést tuto konverzaci, protože můj syn je nemocný, ale on to neakceptuje. Jen ho takové konverzace naštvou. Stejně jako lži, že jsem ho rok a půl neviděl, což také není pravda. Viděli jsme se v Ženevě dvakrát, server Seznam Zprávy nadále lže. Nebo že je svědek, když je obviněný,“ poznamenal Babiš úvodem rozhovoru. Podle něj nejde o nic menšího než o to rozeštvat tátu se synem. Zdravotní stav svého syna tak nechtěl komentovat.

Původní text ZDE

Zároveň také uvedl, že o vymyšlené kauze Čapí hnízdo se se svým synem nebavil. Do Švýcarska jel prý jen proto, aby synovi a své první ženě pomohl a poradil jim, jak se mají bránit před novináři. 

„To, že ho novináři zneužili, si snad uvědomil, tak už jim snad neuvěří. Snad moje exmanželka podnikne nějaké kroky, protože není normální, že nemohou vycházet z bytu, aniž by na ně nečekali novináři,“ dodal Babiš se slovy, že svému synovi rozhodně neradil, jak se vyjadřovat či s kým mluvit. 

Zároveň také zopakoval, že nevidí důvod, aby odstupoval ze své funkce. „Myslím, že jsem úspěšný premiér, což moje oponenty ještě více štve,“ sdělil se slovy, že svoji vládu považuje za úspěšnou. A nepřesvědčí ho ani tisícihlavé demonstrace, jež ho vyzývají k odstoupení. 

„Právě naopak. Dodávají mi sílu, abych bojoval za pravdu. Nechci provokovat a nesnažím se o to. Ale byl jsem zvolen ve volbách. Vždy jsme chtěli svobodné volby a rozhodovat o prezidentovi a o složení vlády ve volbách. Ne při demonstraci, která se pak ukáže, že je demonstrací opozičních politiků, na kterých se ještě zneužívají děti. To je, myslím, přes čáru,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…