Nemyl se, napadal spoluvězně, nechodil na záchod. „Schizofrenie,“ rozhodli znalci. Z tohohle zamrazí

01.07.2020 14:37

Loňské znásilnění šestnáctileté dívky si Afričan měl odpykat dvouletým vězením a ústavním léčením. Takový byl verdikt litoměřického soudu. Státní zástupkyně se však proti tomu odvolala a případem se bude zabývat krajský soud. Dívka znásilněná Afričanem mimo jiné ve své výpovědi uvedla, že měla strach, aby ji nezabil. Píše to server iDNES.cz.

Nemyl se, napadal spoluvězně, nechodil na záchod. „Schizofrenie,“ rozhodli znalci. Z tohohle zamrazí
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Státní zástupkyně Věra Šípalová je nespokojená s výší trestu, kterou Afričan za svůj čin dostal. Rozhodla se tak podat odvolání. Ona sama pro obžalovaného navrhovala tři roky. Dívku podle její výpovědi muž znásilnil nedaleko Lukavce, kdy za ní dorazil, chytil ji kolem ramen a ukázal na trávu. Ona mu měla říct, že ne, a chtěla jít dál. „On ji chytil za rameno a shodil do trávy,“ píše se v desetistránkovém rozsudku.

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí

I když se ho dívka podle všeho snažila odstrčit, měl sílu, tak se raději přestala bránit. „Měla velký strach, aby ji nezabil. Věděla, že snažit se utéct nemá smysl, proto se přestala bránit, jen ležela na trávě a chtěla, aby ji nechal být,“ píše se dále v rozsudku. Muž podle dívky muvil anglicky. Když bylo po všem, muž se prý zvedl a začal odcházet i s jejím mobilem. Dívka pak zastavila projíždějící auto, kde vše uvedla řidiči, ten zavolal policii a počkal s ní na místě. Afričana pak hlídka zadržela.

„Je prokázáno, že ke skutku, jak ho popisuje obžaloba, skutečně došlo. Usvědčujícími důkazy jsou detailní výpověď poškozené, DNA obžalovaného nalezená na jejím těle a oblečení i skutečnost, že měl u sebe její telefon, který jí ukradl,“ sdělila k rozsudku předsedkyně senátu Alexandra Šetková.

Zásadním se pak v celém případě stal také mužův zdravotní stav, kdy se podle všeho choval ve vazbě zvláštně – odmítal dodržovat hygienu, napadl spoluvězně nebo vykonával potřebu na jiném než k tomu určeném místě. Znalci následně uvedli, že Afričan trpí nediferencovanou schizofrenií. Muž byl v minulosti vězněn i v Německu, kde byl řešen kvůli krádežím, jízdám načerno i kvůli incidentům se sociálními pracovníky.

K činu na Litoměřicku se nikdy nepřiznal, tvrdil, že si událost nepamatuje. Při další výpovědi vyloučil, že by s dívkou měl sex, tvrdil, že ji jen požádal o pomoc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…