Nenávist pod pláštíkem umění. Některých menšin se nesmíte dotknout. Hlavně, že Novotný z Řeporyjí může mluvit o věšení komunistů, zhnusil se exministr Staněk

25.11.2019 18:51

Bývalý ministr kultury za ČSSD, ještě před pár lety největší levicovou stranu v Česku, Antonín Staněk se důrazně zastal kardinála Dominika Duky ve sporu s umělci, kteří v Brně sehráli hru Naše násilí a vaše násilí, kde Ježíš znásilní muslimku.

Nenávist pod pláštíkem umění. Některých menšin se nesmíte dotknout. Hlavně, že Novotný z Řeporyjí může mluvit o věšení komunistů, zhnusil se exministr Staněk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Staněk, bývalý ministr kultury

Kardinál Dominik Duka prohrál soudní spor s herci, kteří sehráli hru Naše násilí a vaše násilí. Soud konstatoval, že šlo sice o hru kontroverzní, ale v rámci svobody projevu je třeba respektovat, že se v umění využívají různé umělecké prostředky, i ty kontroverzní.

Exministr kultury Antonín Staněk na blogu Atuálně.cz konstatoval, že levicově naladění umělci ukryli pod pláštíkem umění porci nenávisti a soud, který rozhodl ve prospěch umělců, rozděluje českou společnost.   

Jsou zkrátka menšiny a jejich představitelé, do kterých se smíte navážet, a naopak jiné, u kterých to není možné. Můžete se například vysmívat křesťanům nebo mluvit o věšení komunistů jako starosta Řeporyjí (a předseda ODS pan P. Fiala vám na zdar toho před médii ještě hloupě připije). Nemůžete si ale dělat legraci třeba z obrovitých transgender mužatek, které závodí v jedné dráze s křehkými ženskými soupeřkami, jako třeba Caster Semenyaová,“ uvedl Staněk.

V závěru své úvahy Staněk konstatoval, že Duka soudní spor prohrál, protože za křesťany vystupoval příliš mírně. Kdyby místo omluvy všem křesťanům žádal odškodné milion korun, třeba by si soud dal větší práci s rozlišením toho, kdy je umění uměním a kdy se pod pláštíkem umění jen ukrývá nenávist.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…