Není Vám hanba? útočili čtenáři na Paroubka kvůli Rusnokovi. A expremiér neuhýbal

04.09.2013 11:03

Exposlanec, bývalý premiér a současný šéf strany LEV 21 Jiří Paroubek je častým cílem dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz. Zvídavé otázky směřují nejen na jeho působení v politice, ale mnohdy také na soukromý život. Ve středu odpověděl politik hned na několik z nich. A nevyhýbal se ani těm nepříjemným.

Není Vám hanba? útočili čtenáři na Paroubka kvůli Rusnokovi. A expremiér neuhýbal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jeden z dotazů, od uživatele s přezdívkou Gorilavpande, mířil na křest knihy Jiřího Paroubka. "Dobrý den, jak s odstupem času pohlížíte na onen osudný křest Vaší knihy?" ptá se čtenář. Jen několik hodin po této události byl totiž v restauraci Monarch v Praze 1 zavražděn syn provozovatele Matějské poutě. Za vraždu byl na 12,5 let vězení odsouzen podnikatel Bohumír Ďurečko.

Oba muži se v téže restauraci zúčastnili právě autogramiády a křtu knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka "Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata". Paroubek se ale s odpovědí vypořádal velmi rychle. "Dobrý den, nevím, proč bych se měl zabývat něčím, co proběhlo po křtu mé knihy," napsal stroze.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Nepodpořil Rusnokovu vládu

Dotazy dalších dvou čtenářů už směřovaly do politiky. První z nich, od uživatele s přezdívkou Stinx, chtěl znát odpověď na to, proč Paroubek hlasoval proti vládě Jiřího Rusnoka. Čtenářovi není jasné, zda si tím on a jeho strana nepodřízli větev.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Paroubek si ale za svým rozhodnutím jednoznačně stojí. "Rusnok (autor důchodové reformy), Fischer, Balvín jsou pravičáci. Proč bych je měl podporovat? Jsou k ničemu. Ostatně pádem vlády se otevřela cesta k rychlým předčasným volbám. A to jsme přece chtěli, ne?" odpovídá jasně.

Vlastní ego, ne služba vlasti

Čtenář Mitch vyčítá exposlanci heslo, které má u profilu na serveru ParlamentníListy.cz. To zní: "Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti." Podle Mitche by jej měl Paroubek odstranit, neslouží prý vlasti, ale pouze svému egu. A navrhuje motto jednoho z nejvýznamnějších manažerů automobilového průmyslu Lee Iacoccy "Moje politika byla vždycky demokratická až do momentu, kdy bylo zapotřebí přijmout rozhodnutí".

Paroubkův postoj k vládě Jiřího Rusnoka kritizuje. "K dnešnímu Vašemu hlasování v PS k vyslovení důvěry vládě lze pouze jenom dodat, že jste vlastně hlasoval pro vládu Nečase. Není Vám hanba nebo Vám bývalá vláda vyhovovala?" ptá se čtenář.

I v tomto případě je odpověď Jiřího Paroubka stručná, byť přichází několik týdnů po hlasování o důvěře Rusnokovi: "Jste zbytečně osobní. A pro vládu Nečase jsem nehlasoval. Otevřela se cesta k předčasným volbám."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…