Neomluvím se, ani náhodou, vzkázal Babiš Pirátům. Zde je okamžitá odpověď. Ferjenčík mává desetitisíci mrtvými

12.06.2021 16:21

Předvolební kampaň se vyostřuje a hlavní političtí rivalové nadcházejících voleb – Piráti a hnutí ANO – na sobě nenechávají nit suchou. Poté, co premiér uhodil na Piráty, že „chtějí zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty“, přichází protiúder. „Kvůli krajským volbám nechal rozjet pandemii s desetitisíci mrtvých,“ zní na adresu předsedy vlády z úst pirátského poslance Mikuláše Ferjenčíka.

Neomluvím se, ani náhodou, vzkázal Babiš Pirátům. Zde je okamžitá odpověď. Ferjenčík mává desetitisíci mrtvými
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík

Premiér Babiš se v minulém týdnu pořádně opřel do Pirátů za to, že vystupují proti němu. Ve čtvrtek také prohlásil: „Piráti jsou promigrační multikulturní uskupení, to nejsou politici, ale aktivisti, kteří chtějí rozvrátit naši zemi.“

Piráti se brání, že o nich Babiš šíří hoaxy. Minulý týden jej v předžalobní výzvě kvůli výroku, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty, vyzvali k omluvě. Premiér Andrej Babiš (ANO) se však omluvit odmítá.

Na oplátku přišla tedy ještě tvrdší rétorika. Použil ji prostřednictvím svého twitteru pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík. Babiše obvinil, že kvůli krajským volbám nechal rozjet pandemii, která měla za následek desetitisíce obětí.

Krajské volby se konaly začátkem října, kdy se epidemiologická situace začala výrazně zhoršovat. Babišův kabinet byl ostře kritizován za to, že se v této době zdráhal dělat nepopulární protiepidemická opatření, zřejmě proto, aby hnutí ANO nepřišlo o voličské hlasy.

„Vzhledem k tomu, že kvůli pár procentům v krajských volbách nechal inženýr Babiš rozjet epidemii, která stála život víc než 30 tisíc lidí, je strašení migranty v zásadě neškodná kratochvíle. My každopádně takhle hluboko neklesneme,“ uvedl ve svém tweetu poslanec Ferjenčík.

 

„V hnutí ANO nemají zatím zveřejněný volební program, mají asi program antipirát, neustále ho pan premiér opakuje. Dokonce už o nás lhal na twitteru. Lže o nás, protože se nás bojí,“ konstatoval předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek v pořadu Interview ČT24.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…