Nepříčetní Ukrajinci překračují všechny myslitelné hranice, rozjel se Vyvadil. Pak se rozněžnil nad semknutým Ruskem

23.08.2014 20:34

Západ bude potřebovat silnou politickou a vojenskou pomoc proti organizované síle snad nejničivějších a nejodhodlanějších protivníků ve své historii, varuje advokát a člen ČSSD Jiří Vyvadil. Ve svém příspěvku kritizuje poslední kroky ukrajinských politických špiček, ale i politiku USA.

Nepříčetní Ukrajinci překračují všechny myslitelné hranice, rozjel se Vyvadil. Pak se rozněžnil nad semknutým Ruskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Stát, který chce být přijat do tzv. demokratické rodiny Západu, činí něco, co by nikde jinde na Západě nemohlo projít, systematicky bombarduje města velikosti Prahy či Brna a vraždí jejich obyvatelstvo,“ píše Vyvadil.

Upozorňuje také na to, že Ukrajina je zemí, která měla naprosto stejné startovní podmínky v roce 1990 jako například Československo, Přitom ale dovedla nechat propadnout výkonnost své ekonomiky a životní úroveň svých obyvatel takovým způsobem, že dnes představuje druhou největší a zároveň nejrozvrácenější zemi evropského kontinentu.

Ukrajinští politici se chovají nepříčetně

Chování ukrajinských politiků označuje za nepříčetné. „Zpřetrhávají všechny myslitelné vazby ke svému sousedu, kterým je jediná samostatná velmoc tohoto kontinentu, tj. Rusku, a uprostřed stavu faktického bankrotu a sociálního kolapsu mu ještě vyhlašují sankce,“ nebere si Vyvadil servítky.

Tvrdí, že ukrajinští vůdci nejsou schopni jakkoliv pomoci těm obyvatelům, jejichž domovy, školy a nemocnice zničili. A přitom odmítají připustit, že jiná země jejich obyvatelům je schopna pomoci. „Nepochopili, že nikdo na světě, bez jejich poctivé práce, nemá na to, aby tak mohutnou zemi finančně uzdravil,“ píše Vyvadil dále.

Celý text ZDE.

Dále uvádí, že nejvýznamnější země světa, USA, která Kyjev podporovala, „náhle zjistila, jak je trapně slabá a jak se jako bumerang vrací následky jejích neuvážených činů v zemích, kde vedla války“.

Největším nebezpečím pro USA je Islámský stát

Podle Vyvadila je teď největším nebezpečím pro USA Islámský stát. Samy na tom ale mají zásluhu. „Nebyly by to USA, které přirozeně ještě v nedávné minulosti, tak jako kdysi např. Tálibán, tyto teroristy masivně vojensky i finančně podporovaly. Tehdy ovšem nikoliv jako teroristy, ale jako bojovníky za svobodu a demokracii,“ podotýká Vyvadil.

Podle něj je správné, že Rusku došla trpělivost a vyslalo konvoj zbídačeným obyvatelům jihovýchodu Ukrajiny. „A pokud by to byla invaze, pak je to také správně,“ tvrdí Vyvadil a závěrem dodává: „Ten náš zatracený Západ totiž bude potřebovat silnou politickou a hlavně vojenskou pomoc proti organizované síle snad nejničivějších a nejodhodlanějších protivníků ve své historii,“ uzavírá s tím, že nejsemknutější zemí světa je prostě Rusko.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …