Nerudová: Jak porazím Babiše? Chci, aby se slabší občané měli dobře

03.11.2022 13:25 | Ze sítí

Tento týden proběhla na půdě Právnické fakulty Univerzity Karlovy debata prezidentských kandidátů. Pro jiné povinnosti se nemohli zúčastnit Andrej Babiš a Petr Pavel, účast naopak přijali další kandidáti, kteří patří k těm, kteří v průzkumech získávají relativně vysokou podporu. Mimo jiné kandidáti odpovídali na otázku, jak by porazili Andreje Babiše.

Nerudová: Jak porazím Babiše? Chci, aby se slabší občané měli dobře
Foto: Screen: FCB
Popisek: Danuše Nerudová

„V rámci festivalu Noc fakulty pořádáme Debatu s prezidentskými kandidáty. Pořadatelé debaty jsou spolek Mladí občané a Politologický klub FSV UK ve spolupráci s Právnickou fakultou UK. Pozvali jsme kandidáty, kteří potvrdili svůj záměr kandidovat a dle zářijových a říjnových předvolebních průzkumů mají největší šanci promluvit do klání o post prezidenta České republiky,“ osvětlili pořadatelé na kanálu YouTube výběr hostů i místo konání.

Pozvání tedy přijali Danuše Nerudová, Marek Hilšer, Pavel Fischer, Karel Janeček a Josef Středula.

V rámci debaty padl z publika také dotaz ohledně souboje s jedním z favoritů volby na Hrad, Andrejem Babišem.

„Chtěl jsem se zeptat... My jsme tady liberální voličská skupina a vy máte náš hlas jasný,“ obrátil se na prezidentské kandidáty jeden ze studentů s poukazem na to, že valná většina přítomných studentů nebude podle něj volit Andreje Babiše, ale jednoho z přítomných kandidátů.

„Ale jak chcete porazit Andreje Babiše?“ zajímala ho strategie přítomných kandidátů.

„Vaše šance jsou poměrně nízké,“ překvapil všechny zmíněný student a pokračoval tím, zda se přítomní kandidáti pokusí odvést Babišovi nějaké voliče do svých táborů.

„Pokusíte se sáhnout na hlasy voličů ANO? Máte pro ně alternativu?“

Dotaz doplnila moderátorka diskuse o to, jak chtějí přítomní přesvědčit voliče, že jsou lepší než Andrej Babiš.

V odpovědích na zmíněný dotaz překvapila Danuše Nerudová, která úvodem s odkazem na podporu koalice SPOLU, která jí byla vyjádřena lídry jednotlivých koaličních stran, řekla, že nikoho o podporu nežádala.

Podpory si prý váží, ale je k vládě kritická, což dokazovala svým vyjádřením v Otázkách Václava Moravce, kde podle svých slov prohlásila, že předložený rozpočet je pohádka.

Dále jako svoji výhodu, či recept, jak porazit Babiše uvedla, že si s sebou netáhne žádnou kouli u nohy a příštích pět let by chtěla věnovat naší zemi a ne vysvětlování kauz ze své minulosti.

V prezidentském úřadu by se ráda zaměřila na to, abychom více věděli.

Chtěla by moderní zemi, ve které lidé žijí udržitelným způsobem. Chtěla by také digitalizovanou a sociálně soudržnou zemi, přívětivou pro občany, která podporuje aktivní a podnikavé lidi.

Nerudová by také chtěla, abychom se stali zemí rovných příležitostí. Překvapila ale tím, že tím nemyslí vztah muž a žena.

Chce, aby sociálně slabší občané měli šanci se uplatnit.

„Abychom byli společností, kde má každý úctu, respekt a rovnou příležitost,“ zakončila svoji odpověď na položený dotaz.

Dodejme, že první i druhé kolo prezidentských voleb se uskuteční v lednu příštího roku a počet kandidátů na prezidentský úřad se pohybuje okolo čísla dvacet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…