Nerudová? Jestli to takhle půjde dál, tak bez šance. Hledá hlasy, kde nejsou

07.11.2022 14:39 | Ze sítí

Blížící se prezidentské volby budou znamenat i vyšší frekvenci a potřebu kandidátů na nejvyšší úřad se prezentovat na veřejnosti. Mezi ty, kteří v poslední době podstatně zvýšili počet svých příspěvků na sociálních sítích patří i Danuše Nerudová. Ne u každého se to ale setkává s pochopením, je jí vytýkán strategický amatérismus i chybná orientace na cílovou skupinu voličů.

Nerudová? Jestli to takhle půjde dál, tak bez šance. Hledá hlasy, kde nejsou
Foto: Screen: FCB
Popisek: Danuše Nerudová

„Prezident by měl mít velké srdce a v tom srdci by měl mít místo pro každého, nejen pro někoho,“ říká na svém Twitteru Danuše Nerudová a těmito slovy začíná v jejím příspěvku kritika Miloše Zemana za jeho chování v dobách, kdy naší zemi trápil covid.

Toto video Nerudová uvedla slovy: „Prezident nesmí mít srdce z kamene. Musí mít srdce tak velké, aby v něm bylo místo pro všechny. V těžkých chvílích by neměl šířit nenávist, ale víru a naději.“

Svoje odhodlání šířit víru a naději demonstrovala Danuše Nerudová na svém Instagramu, kde k fotografii s duhovou vlajkou a dvěma mladými lidmi přidala slova podpory LGBT menšinám.

„Nechci, aby kdokoliv v naší zemi musel žít ve strachu být sám sebou. Nenávist ubližuje celé společnosti,“ uvedla na úvod.

„Nenechejme nikoho na pochybách, že svoboda, tolerance a rovná práva patří mezi naše nejvyšší hodnoty. Všichni máme právo žít tak, jak sami chceme. Já, vy, i tyhle dvě skvělé holky z České Třebové,“ poukázala na svůj doprovod.

„Na Václavském náměstí dnes bohužel nemůžu být, ale jsem s vámi ve svých myšlenkách a budu s vámi vždy, když bude potřeba o důležitých problémech nahlas mluvit. A kdykoliv, když budete potřebovat obejmout,“ nabídla Nerudová slova povzbuzení, útěchy i obětí.

Na druhou stranu o víkendu Danuše Nerudová vyjádřila obavy z převzetí Twitteru Elonem Muskem, když se rozhodla založit si účet na síti Telegram pro případ, že by americký miliardář svými kroky naštval její příznivce.

Na toto její sdělení zareagoval předseda strany Svobodných Libor Vondráček, který s trochou ironie okomentoval Nerudové tweet.

„Tak si to shrňme:

1) Musk koupil Twitter a oznámil konec omezování svobody projevu

2) OSN vyzvala Muska, aby ochránil lidská práva na Twitteru

3) A Danuše Nerudová nesměla zůstat pozadu.“

Bez pozornosti nenechal Nerudové výtku směrem k Elonu Muskovi ani přední český vývojář a autor světoznámých her Daniel Vávra. Ten byl nejen ironický, ale i tvrdý a sarkastický, když Nerudovou přirovnal k produktu (zřejmě myšleno marketingovému, či mediálnímu - pozn. redakce) a vysmál se jí, že ze strachu před Muskovou svobodou slova přešla na ruský Telegram.

„Danuše Produkt Nerudová se cítí ohrožena Muskovou příliš velkou ošklivou svobodou slova na Twitteru a proto se rozhodla založit si účet na ruském Telegramu, semeništi všech neonacistů a agentů Kremlu. Má to paní promyšlený!“

Své si k Nerudové zvýšené frekvenci příspěvků na sociálních sítích řekl i Vadim Petrov.

„Pokud Danuše Nerudová vydrží s produkcí svých výroků z poslední doby, finále opravdu bude patřit Petru Pavlovi a Andreji Babišovi,“ naznačil nejprve svoji skepsi ohledně plodnosti Nerudové týmu.

„Zdá se, že její stratégové se vzhlédli ve woke culture (v nějaké její podobě roku 2022 - woke means ,following an intolerant and moralising ideology'),“ zhodnotil možný vývoj ve strategii Danuše Nerudové směrem k „probuzené kultuře“, což v tomto případě podle něj znamená „následování netolerantní a moralizující ideologie“.

„Její výroky jsou jednoznačně konfrontační, zaměřené na .nice to have' témata nastupující generace, která netvoří rozhodující prezidentský elektorát,“ pokračoval Petrov s tím, že Nerudová podle něj cílí na občany, kteří prezidenta volit nechodí a hned také dodal, kteří lidé ho podle něj volí a naznačil, že tématům pro tuto vrstvu se Nerudová vyhýbá.

„Ten tvoří střední třída a její témata jako rostoucí ceny, znehodnocování úspor a celkové obavy spojené s dennodenním životem, starostmi o rodinu a jak ze svého životního standardu ustupovat co nejméně.“

Prezidentské volby jsou v České republice naplánovány na leden příštího roku. Danuše Nerudová patří mezi kandidáty, kteří se v průzkumech umisťují na předních místech. Očekává souboj mezi ní, generálem Pavlem a Andrejem Babišem. Ten svým nedávným oznámením svojí kandidatury rozvířil vody v boji o Hrad a zvýšil zájem voličů o tuto volbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…