Nerudová: Že jsem mladá a krásná? Honzejk mě pochopil, řekla jsem to dobře

11.01.2023 11:24 | Ze sítí

Třetina voličů se podle Danuše Nerudové rozhodne až v den voleb a ona věří, že je získá na svou stranu. Například otevíráním palčivých témat, třeba upozorňováním na agresivní prostředí vůči ženám na sociálních sítích. V rozhovoru pro IDNES.cz se rozčílila, že není žádný marketingový produkt a že chce svým dětem ukázat, že i špína a hnůj, které na ní teď házejí v kauze diplomů, se dají vydržet.

Nerudová: Že jsem mladá a krásná? Honzejk mě pochopil, řekla jsem to dobře
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Danuše Nerudová

„Zástupy mladých“ prý podporují Danuši Nerudovou. Někdy jsou bohužel tak mladí, že ještě ani nemají volební právo. Kandidátka je proto vybízí, aby zkusili alespoň přemluvit své rodiče.

V rozhovoru na IDNES.cz kandidátka znovu ujistila, že o svém úspěchu nepochybuje. „Situace je poměrně unikátní v tom, že třetina voličů není vůbec rozhodnuta a bude se rozhodovat až v den voleb,“ věří.

Na svou stranu je chce přetáhnout „otevíráním palčivých témat“. V úterý takto otevřela palčivé téma rovnosti a diverzity. Bude například prosazovat přijetí Istanbulské úmluvy a novou definici znásilnění a konsenzu. Rozlišnost, kterou přijmeme, nás totiž podle kandidátky obohacuje.

Dále chce otevřít třeba téma, že třicet pět procent domácností není schopno vyjít se svým rozpočtem.

„Ještě nás čeká spousta milníků, které mohou všechno změnit,“ věří kandidátka. Rozhovor byl pořizován už minulý pátek, takže v tu chvíli Danuše Nerudová ještě věřila, že milníkem bude rozsudek u soudu jednoho kandidáta. A také televizní debaty.

Konec kampaně podle Nerudové bude hodně o emocích. Novináři v jejím týmu napočítali celkem 28 nejrůznějších expertů na marketing a dvě agentury. Nerudová takový počet vysvětlila tím, že má po republice dva tisíce dobrovolníků, které je třeba koordinovat.

Redaktorovi Petru Kolářovi to přece jen nedalo a zeptal se, zda si s takovým počtem expertů za zády nepřipadá spíš jako marketingový produkt. „Já a produkt? Myslíte? Se mnou se těžko pracuje, já nedokážu být produkt,“ zasmála se kandidátka. Pak rozhodně popřela, že by její odpovědi zněly jak z marketingové příručky, žádný manuál prý nemá.

Jako důkaz toho, že má vlastní hlavu, použila svůj slavný výrok, že jejím handicapem je mládí a pohlednost. „Prohlásila jsem to záměrně, protože jsem v tomto závodu jediná žena a během kandidatury jsem pochopila, proč máme tak málo žen ve veřejném prostoru,“ ujistila. Veřejný prostor je podle ní vůči ženám agresivní.

A její slova prý měla pozitivní efekt, zaznamenala prý, že třeba novinář Petr Honzejk napsal, že pochopil, o čem kandidátka mluví.

A to ještě netušila, co se mezi ní a generálem Pavlem odehrálo v pondělí, kdy se ohradila proti tomu, že ji soupeř nazval jako „účetní“.

 

 

Pak se rozhovořila o agresivním prostředí na sociálních sítích, a o tom, že by tam měly existovat normy chování. Což by mělo být východisko pro regulaci sociálních sítí, o kterých se teď jedná.

Povšimla si prý, že ženy to mají na sociálních sítí ještě těžší. „Vy jste snad někdy viděl, že by někdo mužům psal, že mají velké zuby, špatně padnoucí oblek, malou košili, špatnou barvu bot, anebo že chodí pořád ve stejném obleku?“ ptala se redaktora. Když jí Kolář předložil konkrétní případy, že tomu čelí i on sám, hádala se, že je to pořád v daleko menší míře, než u žen.

Následně se s redaktorem pohádala i o svém slavném „opisování při testu“, když trvala na tom, že neměla žádný tahák, ale svůj osobní zápisník, a že největší problém vidí v tom, že někdo z novinářů fotil její osobní poznámky.

Z aféry s diplomy na Mendelově univerzitě si prý odnesla především pochopení, proč úspěšným lidem nestojí za to jít do politiky. Protože jim to za to nestojí. Sama prý vydržela hlavně proto, že chtěla ukázat svým dětem, že i „špína a hnůj“ se dají vydržet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…