Neschopní lenoši, hodnotí v bulváru možné složení vlády Paroubek

20.04.2013 11:26

Předseda ČSSD a pravděpodobný premiér budoucí vlády Bohuslav Sobotka si pomalu se stínovými ministry ujasňuje jejich budoucí působení na vládě. Podle bulváru Aha! půjde z kola ven například Jiří Dienstbier, kterého by mohla na resortu spravedlnosti nahradit Marie Benešová. Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek by se asi rozhodl jinak, línější ženskou totiž neviděl. A pro bulvár kritizuje i ostatní jména na posty ministrů. Podle něj je to zmar nad zmar.

Neschopní lenoši, hodnotí v bulváru možné složení vlády Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Eventuelní ministryně spravedlnosti Marie Benešová podle Paroubka za čtyři roky ve funkci neudělala vůbec nic. „Popravdě, tak línou ženskou jsem ještě neviděl,“ říká pro bulvár Aha! Paroubek. Podle něj je marná i možná ministryně školství Vlasta Bohdalová. „Je naprosto neschopná,“ tvrdí bývalý premiér ČSSD.

Pravděpodobný budoucí premiér Bohuslav Sobotka taky není podle Paroubka žádná výhra. Úspěšným šéfem kabinetu nebude proto, že neprošel skutečným životem a neví, jaké to je pracovat ve fabrice nebo třeba v obchodě. „Jeho jediné zkušenosti jsou z politiky a to opravdu nestačí,“ má jasno poslanec.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

U ČSSD je však možné všechno, tvrdí hlava NS-LEV 21. Důkazem je podle něj možná náhrada respektovaného profesora Jana Žaloudíka ambulantním doktorem Jiřím Koskubou na ministerstvu zdravotnictví.

Nynějšího ochránce státní pokladny Miroslava Kalouska (TOP 09) by mohl nahradit Jan Mládek. Ten však šokoval slovy o živnostnících – parazitech. To mohlo nahrát Michalu Haškovi. Jenže Mládek je podle Paroubka rozhodně nejschopnějším ze stínových ministrů. „O apetitu Haška se ví dlouho. Má ho větší než schopnosti a znalosti,“ komentuje pro Aha! možné obsazení ministerstev Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…