Neschopný Babiš a jeho slouhové musí odstoupit, žádá senátor Goláň. Na jaře lyžoval v Itálii a pak křičel o vězení

01.11.2020 11:32

Senátor Tomáš Goláň, který byl součástí delegace mířící na Tchaj-wan, se pustil do předsedy vlády Andreje Babiše. Člen horní komory parlamentu Babišovi vyčetl, že kvůli své neschopnosti není schopen ochránit obyvatele země, ve které teď má největší politickou moc, a že i díky Babišově neschopnosti umírá dnes s covidem kolem sta lidí za den. Kdyby Babiš rezignoval, Česku by – podle Goláně – bylo lépe. Jenže tentýž Tomáš Goláň ještě na jaře cestoval do Itálie a varoval před strašením koronavirem.

Neschopný Babiš a jeho slouhové musí odstoupit, žádá senátor Goláň. Na jaře lyžoval v Itálii a pak křičel o vězení
Foto: golan.cz
Popisek: Tomáš Goláň

Tomáš Goláň, člen horní komory parlamentu, nenechal na premiérovi Andreji Babišovi (ANO) nit suchou. Při pohledu na současnou epidemiologickou situaci v České republice prohlásil, že by pro naši zemi bylo úplně nejlepší, kdyby se Babiš vzdal premiérského postu již v roce 2018, k čemuž ho ostatně sám Goláň vyzýval.

Babiš, podle něj, nebyl schopen poučit se s příkladů zemí, kde epidemii zvládají podstatně líp než u nás, jako např. na Tchaj-wanu. Jako premiér nebyl schopen zajistit ani rychlé převzetí pěti linek na šití roušek v milionech kusů, které mohly pomoct především rizikovým skupinám.

Ale nejen to, řada českých podnikatelů nabízí vládě pomoc, jenže to Babiš odmítá, a tak se k nám dovážejí přístroje z EU. Z EU, kterou Babiš opakovaně kritizoval za nezvládání epidemie, za příliš velké zadlužování a tak podobně.

„I díky Vám mí rodiče (73 a76 let) pak skončili ve velmi vážném stavu v nemocnici na Vsetíně i přesto, že byli velmi obezřetní. Naštěstí byli v nemocnici v době, kdy tyto ještě nebyly přetíženy, takže máma byla propuštěna po 14 dnech. Není na tom ale pořád dobře, protože jako silný diabetik patří do skupiny velmi ohrožených,“ vyčetl Babišovi senátor.   

„Naše děti, naši prvňáčkové, díky tomu, že jste o prázdninách promarnil všechen čas, nebudou umět číst a psát, a podnikatelé, které jste vždy považoval za zloděje, budou za chvíli všichni stát v zástupu na úřadu práce. Vaše almužna, kterou jim v podobě rádoby pomoci nabízíte, je už po této druhé ráně nezachrání. Přitom tito podnikatelé a tyto firmy, které se pomocí finanční správy snažíte neustále šikanovat, Vám do rozpočtu nalévali v dobách příznivých biliony, které jste potom rozhazoval, abyste se udělal dobrým, místo toho, abyste je účelně investoval a schraňoval pro budoucnost. Vypadalo to, jako když rozhazujete peníze z vrtulníku,“ pálil do něj dál ostrými slovními náboji.  

V Česku se, podle senátora, musí situace zlepšit, a to se prý povede jen tehdy, když Babiš rezignuje a otevře prostor k provedení potřebných kroků.

„A to bez Vaší rezignace a rezignace Vašich slouhů nepůjde. A volby jsou daleko, za tu dobu můžete napáchat ještě mnohem více škody. ‚Tisíce mrtvých‘ už jako na jaře nezachráníte, ty už jsou realitou!“ nebral si Goláň servítky.

Jenže – ještě na jaře říkal tentýž senátor Goláň něco jiného. Byl lyžovat v severní Itálii (na počátku března, kfdyý už bylo známo, že se tam virus šíří) a když po návratu musel do karantény, udeřil na Babíše, že ho uvrhl do domácího vězení.

Ten samý den zveřejnil na Facebooku kritiku vlády, která nereagovala, ačkoliv to údajně sama dobře věděla, že v týdnu před napsáním jeho příspěvku, mohlo vyjet do Itálie až třicet tisíc lidí. Prý pak vůbec nebyla připravena na jejich návrat.

„Koronavirus je zjistitelný krevními testy už po šesti dnech od nakažení (potvrzeno ze tří nezávislých zdrojů), takže by se nabízelo, že by si každý mohl dobrovolně nechat po šesti dnech od návratu udělat testy na přítomnost tohoto viru a tyto testy plně uhradit. Pak by nebylo nutno trávit další dny v domácím vězení. Bylo by to lepší jak pro tyto lidi, tak i pro celou českou ekonomiku!“ sdělil tehdy Goláň.

Senátor, který nedávno ve Zlíně obhájil mandát, se do dějin zapsal také svými zápisky z cesty s předsedou Vystrčilem na Tchaj-wan. V nich si stěžoval, že na pracovní cestě nemá kvůli pandemickým opatřením přístup do hotelového bazénu.

Senátor, který vystřídal Františka Čubu, byl v minulém období členem klubu SENÁTOR 21 Václava Lásky, ale letos se rozhodl pro přestup. Jako poděkování Miloši Vystrčilovi, který jej ve volbách podpořil, vstoupil do klubu ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…