Neschopný staříku Zemane. Vládneš zemi šašků, co si to dovoluješ. Prezident dostal velmi ošklivý dopis

25.06.2014 11:36

Komu nesahá po kotníky a že vládne zemi šašků, napsala bez stylistických kudrlinek přímo hlavě českého státu rázná podnikatelka ze Vsetína, která se dlouhodobě domáhá toho, aby se za ni český stát postavil a zahájil ve prospěch jejího podniku první arbitráž s jiným státem. Důvodem, proč bez okolků slovně plive na prezidenta republiky, se staly víkendové Hovory z Lán.

Neschopný staříku Zemane. Vládneš zemi šašků, co si to dovoluješ. Prezident dostal velmi ošklivý dopis
Foto: Archiv JV
Popisek: Jana Václavíková před vyvlastněným penzionem

V pořadu Hovory z Lán se totiž prezident Miloš Zeman otřel o Hanu Marvanovou, která do 5. června působila jako náměstkyně ministryně spravedlnosti. „Vaše kopání do ní bylo další nechutností a nejapností, které jste se dopustil jako naprosto neschopný stařík, bohužel ve funkci prezidenta naší šaškovské země. Nesaháte této silné osobnosti - nezkorumpovatelné, vynikající odbornici na právo, justici a legislativní procesy - ani po kotníky, ale ještě si dovolujete tvrdit lži o jejích snahách na ministerstvu,“ píše rozhorleně Jana Václavíková, vsetínská podnikatelka a předsedkyně spolku Zdravější Vsetín a Střední Morava. Marvanová podle ní jednoznačně chtěla rozbít exekutorsko-soudcovskou mafii a tyto kreatury zosnovaly plán, jak se zbavit největší osobnosti na Ministerstvu spravedlnosti od „sametu".

Omluvu nečekejte

Spolek vyzval prezidenta, aby se veřejně omluvil Haně Marvanové a aby nelhal a nešpinil osobnosti. „Měl byste pečlivě zvažovat, co pronesete na veřejnosti. Nechceme, abyste se ještě víc ztrapňoval a deklasoval naši zemi a nás,“ říká Václavíková. „Pan prezident vyjádřil v Hovorech z Lán svůj názor. Omluva za vyjádření názoru rozhodně není na místě,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Asi mu není známo…

Podle Václavíkové by se prezident měl rozhodně alespoň seznámit s tím, zač Marvanová bojuje a co je třeba dotáhnout na Ministerstvu spravedlnosti do zdárného konce. Václavíková je známá svým případem kriminalizace své firmy v Rakousku, kde přišla o penzion. „Panu prezidentovi asi není známo, že nám již patnáct let naprosto nefunguje ochrana českých firem a investic v cizině. Na Ministerstvu financí nám nefunguje odbor mezinárodních arbitráží. Naše podniky a podnikatelé jsou v cizině jako nazí v trní a jsou pro smích. Mohou je bezstarostně okrádat o jejich firmy a kriminalizovat, protože na odboru mezinárodních arbitráží není jediný odborník, který by kdy vedl jedinou arbitráž na ochranu českého podniku v cizině,“ připomíná v souvislosti se svou kauzou.

V té jí měla právě Hana Marvanová o krok pomoci. Vydala totiž ještě tři dny před svým odchodem z ministerstva oficiální stanovisko, že český stát pochybil a neochránil českou investici, což má napravit. Z tohoto důvodu také Václavíková vyzvala prezidenta, aby podpořil schůzku s náměstkem ministra financí zodpovědného za mezinárodní arbitráže. K této části jejího dopisu se Hrad nevyjádřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…