Neskutečná prasárna, zuří Andrej Babiš nad ústeckou koalicí. V Bubeníčkovi se prý spletl...

07.11.2016 22:14

Ústeckému kraji bude nakonec vládnout koalice komunistů, sociálních demokratů a SPD-SPO, přestože bude mít jen těsnou většinu jediného hlasu. Vítězné hnutí ANO skončí v opozici. Rozhodnutí komunistů ostře kritizoval předseda ANO Andrej Babiš. Informoval o tom server Novinky.cz.

Neskutečná prasárna, zuří Andrej Babiš nad ústeckou koalicí. V Bubeníčkovi se prý spletl...
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Jak uvedl, komunisté se pro partnery do vedení kraje rozhodli na pondělním zasedání krajského výboru strany. Hejtmanem zůstane Oldřich Bubeníček (KSČM).

Celý text je ZDE.

KSČM nabídlo hned po volbách spolupráci jak vítěznému ANO, se kterým by mělo v zastupitelstvu pohodlnou většinu 33 hlasů, tak i ČSSD s koalicí SPD-SPO. Obě varianty měly v krajském výboru KSČM své zastánce. Členové výboru dali nakonec hlasováním přednost druhé možnosti.

„Jednak to byla od ČSSD a SPD-SPO dlouhodobá stejná nabídka, nabídky od ANO se měnily, druhý takový moment byl, že více známe budoucí kolegy zastupitele z této strany. Budoucí kolegové zastupitelé z hnutí ANO jsou pro nás většinou neznámé osobnosti,“ citoval server Bubeníčkova slova.

Podle Andreje Babiše hodinu a půl před zasedáním výboru vítězné ANO nabídlo komunistům nejen post hejtmana, ale i většinu míst v radě. „Obešli nás a podvedli, i když nám říkali, že s námi koalici vytvoří. Je to neskutečná prasárna, když společně s námi mohla KSČM pohodlně vytvořit většinovou koalici. Navíc jsme komunistům nabídli nejen hejtmana, ale i většinu v radě. Asi budu muset revidovat svůj názor na pana Bubeníčka, asi jsem se v něm spletl,“ řekl v pondělí Právu lídr ANO.

V rozhovoru, který Právu poskytl Babiš v polovině října po krajských volbách, mluvil pochvalně právě i o Bubeníčkovi.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…