Nesmíme polevovat v ostražitosti, vyzývá Škromach čtenáře. Pak prozradil, co by dělal, kdyby jej nezvolili

05.10.2016 18:54

Z PROFILŮ Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) by rád obhájil svůj post v horní komoře Parlamentu České republiky a dál sloužil občanům. Přesto v odpovědích čtenářům serveru ParlamentníListy.cz prozradil i to, co by dělal, kdyby náhodou senátorský post neobhájil. Nikoli poprvé se vyjádřil také k uprchlické krizi.

Nesmíme polevovat v ostražitosti, vyzývá Škromach čtenáře. Pak prozradil, co by dělal, kdyby jej nezvolili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

Pan Rybák chtěl od senátora Zdeňka Škromacha slyšet, co by dělal, kdyby se po tolika letech v politice již nestal senátorem. Škromach odvětil, že by se více věnoval rodině, ale také poradenství, aby své zkušenosti mohl předávat.

„Vážený pane Rybáku, samozřejmě i nad takovými věcmi přemýšlím. Doufám, že bych mohl své zkušenosti a praxi zúročit ve formě poradenství. Stále bych ještě zůstal zastupitelem a radním své rodné obce. A v neposlední řadě mnohem více bych se mohl věnovat své rodině a vnoučatům… Přesto ještě doufám, že podporu svých lidí v regionu získám a budu moct pokračovat v rozdělané práci v senátu pro svůj region a občany našeho státu. Věci řeším, až nastanou. Hezký den,“ odepsal zákonodárce.

V další odpovědi důrazně zamítl, že vláda sice slovně odmítá přijímání uprchlíků, ale v praxi se připravuje na jejich přijetí, což současnému kabinetu vytkl pan Erik Kraft. Obdobně se vyjádřil i František Černoch.

„Tato vláda musí mít, stejně jako jakákoliv vláda na světě, určitou představu o schopnosti integrace cizinců na svém území. Přijímání migrantů se muselo řešit vždy, ačkoli v uplynulých letech to byli z drtivé většiny migranti z Ukrajiny, Ruska či Vietnamu. Vláda tedy neschválila integraci 6 000 muslimských migrantů, ale vytvoření kapacit pro případné migranty po období tří let. Myslím, že je správné, když vláda je připravena na všechny alternativy, je důsledná v zákonech a především není populistická,“ vysvětloval Škromach.

Současně trval senátor na tom, že Česká republika musí uchovat svá přísná pravidla v oblasti azylové politiky. Slovy senátora, „nesmíme polevit v ostražitosti“. I díky těmto přísným pravidlům se nám migrační krize v podstatě vyhnula. Škromach i přesto zdůrazňuje, že striktně odmítá masové přijímání muslimských migrantů v naší zemi.

Další otázky a odpovědi najdete zde.

Mezi jiným odpovídal Škromach také na otázku, zda věří dosavadnímu hejtmanovi Jihomoravského kraje Michalu Haškovi, jenž byl v minulosti usvědčen ze lži – v souvislosti s lánskou schůzkou. „Michal Hašek se ve své politické kariéře dopustil několika chyb a také mu byly zúčtovány,“ podotkl senátor s tím, že se mu jeví podezřelé, když se těsně před volbami řeší kauza falešné mluvčí kraje Lucie Proutníkové. Ve skutečnosti podle všeho šlo o lobbistku Janu Mrencovou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…