Nešťastný Babiš: Já snad napíšu Ovčáčkovi, ať řekne dobrou zprávu o Zemanovi

15.09.2021 14:21

Premiér Andrej Babiš se chystá vyzvat mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, aby veřejnost informoval o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. „Bylo by lepší, kdyby pan mluvčí dal nějakou pozitivní zprávu,“ má jasno Babiš, který prý informace má, ale prozradit je nemůže.

Nešťastný Babiš: Já snad napíšu Ovčáčkovi, ať řekne dobrou zprávu o Zemanovi
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Schůzka premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech

Premiér Babiš je přesvědčený, že by se veřejnost měla dozvědět více o zdravotním stavu prezidenta Zemana. Měl by o tom podle regulí informovat prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček, který ale zatím k Zemanově hospitalizaci mlčí. „Bylo by lepší, kdyby pan mluvčí dal nějakou pozitivní zprávu. Já mu snad sám napíšu, aby to udělal,“ řekl Babiš Rádiu Impuls.

Samotný Babiš dle svých slov o zdravotním stavu prezidenta informován je a není potřeba spekulovat, jaké má konkrétní zdravotní problémy. „Já jsem o zdravotním stavu prezidenta informován. Nastoupil do nemocnice na základě dohody s lékaři, žádné obavy nejsou na místě. Zdravotní stav není vážný,“ ubezpečil Babiš.

Prezident Zeman byl v úterý hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, kde byl dříve několikrát na „rekondičních“ pobytech. „ÚVN je podle mě to nejlepší pracoviště v naší zemi a jsem rád, že je v těch nejlepších rukou,“ komentoval situaci v úterý premiér Babiš a popřál prezidentovi brzký návrat do kondice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…