Nevytiskli jim 2 miliony kusů novin proti Babišovi. A teď přišel řev

18.09.2021 11:35

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr chtěl před volbami rozeslat lidem miliony výtisků svých novin. Došlo však ke komplikaci, kdy mu je nechce vytisknout miliardář Křetínský, s nímž mělo být prý vše domluvené. Na Twitteru nyní napsala editorka serveru Forum24.cz Johana Hovorková, jež se následně dostala do drobné rozmíšky se samotným šéfem.

Nevytiskli jim 2 miliony kusů novin proti Babišovi. A teď přišel řev
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

„Naši čtenáři nám hrozně moc přispěli na tisk dvoumiliónového vydání. Podařilo se ho zastavit díky vztahům mezi oligarchy. V Mafře jsme se tedy na možnosti neptali. Ale musím říct, že srážka s realitou, kterou ještě rádoby rozumní pokrytci zlehčují, je děsivá. Není tu svoboda,“ poznamenala Hovorková na Twitteru.

Naši čtenáři nám hrozně moc přispěli na tisk dvoumiliónového vydání. Podařilo se ho zastavit díky vztahům mezi oligarchy. V Mafře jsme se tedy na možnosti neptali. Ale musím říct, že srážka s realitou, kterou ještě rádoby rozumní pokrytci zlehčují, je děsivá. Není tu svoboda.

— Johana Hovorková (@JohanaHovorkova) September 17, 2021

A právě na to jí Šafr odpověděl. „Nešiřme, prosím, skepsi. Je spousta jiných možností, jak bránit náš svět. A hlavně. Na berounské bráně se píše: Všeho do času, Pánbůh navěky. Žádný oligarcha tu nebude navěky,“ uvedl.

Nešiřme, prosím, skepsi. Je spousta jiných možností, jak bránit náš svět. A hlavně. Na berounské bráně se píše: Všeho do času, Pánbůh navěky. Žádný oligarcha tu nebude navěky.

— Pavel Šafr (@pavelsafr) September 17, 2021

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí
„A zůstanou všichni, kteří mlčeli. Protože někde se taky píše, že kdo mlčí ke zločinu, podílí se na něm,“ odvětila mu však Hovorková. – „To jo,“ zareagoval už jen krátce Šafr.

Když pak jeden z diskutujících doporučil, aby poptali tisk v Německu nebo Polsku, Hovorková odvětila: „Snaha je, ovšem hlavní problém je čas, velikost zakázky a samozřejmě také finanční možnosti, v nichž jsme velice limitovaní.“

„Prodemokratický“ deník Forum24 plánoval dodat do schránek domácností dva miliony výtisků svého předvolebního speciálu. Následně ale přišel šéf média Pavel Šafr se smutnou zprávou. Nic z toho totiž pravděpodobně nakonec nebude. „V pondělí nám tiskárny pana Křetínského sdělily, že kvůli výpadkům v dodávkách nemají papír na tisk našeho předvolebního vydání. Nevytisknou nám dva miliony výtisků speciálu, k čemuž se písemně zavázaly,“ napsal.

A zaskočeně doplnil: „Šel jsem dnes kolem jejich skladu, a je plný papíru. Co si mám o tom myslet?“ Příspěvek navíc doplnil fotografií jakéhosi skladu, zřejmě plného papírových rolí. Že by šlo a nějakou konspiraci či spiknutí? V diskusi pod Šafrovým příspěvkem se následně rozhořela debata, která dává aspoň nějakou odpověď.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…