Netrápí mě, jestli nám vládne Čas nebo Nečas, říká herec Kačer

13.03.2012 18:39

Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce byl v úterý spisovatel, herec a režisér Jan Kačer. Kromě toho, na čem pracuje, zavzpomínal také na období, kdy byl v letech 1990 až 1992 poslancem Federálního shromáždění ČSFR.

Netrápí mě, jestli nám vládne Čas nebo Nečas, říká herec Kačer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Podle jana Kačera se politika zásadně změnila od doby, kdy v ní on sám po roce v 1989 začínal. Ztratil o ní veškeré iluze. „Já jsem přišel domů a žena se ptala: „Co to je za peníze? Okamžitě jdi a vrať to!“ Myslel jsem, že to je čestná funkce,“ popsal, jak svůj mandát bral on sám.

Moc? To je dnes korupce nebo lobbing

Dnes je ale situace jiná. „Čím je někdo mocný? Teď máte jednu aféru za druhou. Někdo někomu dal zakázku, někdo lobboval... To je v této době moc. Ale co by pro vás mohl udělat, kdybyste byl třeba nemocný?“ ptá se. Kačer zdůraznil, že v době, kdy dělal politiku on, bylo všechno plné ideálů, které nyní už neexistují.

Každý člověk by měl podle něj myslet na to, co je důležité, na smysl života, na rodinu, na přátele. „Co nás trápí? Že tam je teď Čas nebo Nečas? Člověk by měl začít u sebe. Mně teď schází zdraví, to je důležitá věc,“ uvedl herec, který momentálně chystá již čtvrtou knihu – tentokrát o dětech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…