Neudržel jsem nervy na uzdě, vzpomíná Voleman na televizní diskuse

12.03.2011 19:45

Luboš Xaver Veselý hostil ve svém sobotním pořadu Pressklub chirurga a odborového předáka Miloše Volemana. Moderátor si dovolil prezentovat svůj názor, že kampaň "Děkujeme, odcházíme" byla ve spoustě aspektů agresivní. Voleman mu dal za pravdu, prý skutečně kolikrát neudržel nervy na uzdě.

Neudržel jsem nervy na uzdě, vzpomíná Voleman na televizní diskuse

"Vaše vystoupení, vás a pana Engela a Kubka byla většinou zlá a agresivní, poskytovali jste laickému diváku nesrozumitelné argumenty, zatímco například pan šnajdr často argumentoval velice logicky a já mu mnohokrát dal za pravdu," líčil Veselý, jak na něj odboráři působili, když se pokoušeli argumentovat, že jsou v právu.

"To jsme asi udělali někde chybu a nevedli jsme tu kampaň dobře," odvětil Voleman. Když ale podle něj "bakalář" Šnajdr zmíní, že jsou dva drahé přístroje v jednom regionu příliš, je třeba zdůraznit, že jsou tam kvůli němu.

Místo argumentace sáhnete k osobním útokům

"Vidíte? To je ono," reagoval moderátor. "Vy hned nasadíte tu útočnou argumentaci, hned se zaboříte do útoku na jeho osobu. Nás občany ale nezajímá, kdo za to může, máslo na hlavě má spousta lidí. Nás zajímá, ať to tam teda není, když je to zbytečné. Ale vy nejste schopen říct, že má v něčem pan Šnajdr pravdu."

To podle něj řadu lidí odradilo od podpory lékařů, ačkoli jejich potřeby a situaci chápali. "Přečetl jsem si na serveru ParlamentníListy.cz reportáže z některých vašich diskusí a někdy to byla fakt síla, jako by vás to rajcovalo," podotkl Veselý. Voleman se rozesmál. "Celkem ano," kývl. "Ale je pravda, že jsem často v diskuzích neudržel nervy na uzdě."

Psali jsme:

Já jednat se Šnajdrem, tak přijede záchranka, obořil se Voleman

U Jílkové jako na tržišti: Doktoři nepoděkovali a křičeli

Že by utrpěla pověst lékařů, ale prý zatím nepozoruje. Osobně určitě ne. "Ještě to doznívá. Jak to dopadlo, to uvidíme do budoucna. Skončilo to dohodou, která byla spíše uměním možného, ani jedna strana to nepovažuje za vítězství na plné čáře. Já ale doufám, že se se zdravotnictvím začne konečně něco dělat, aby to dobře fungovalo. Do těch dvou let bychom mohli docílit nějakého konce."

Čtěte:

Kubek zavzpomínal: Nejhorší ministr zdravotnictví? Určitě Julínek

Engelovi práce odboráře nestačí. Chce i do nemocnice

Dnes nás vyhazují, zítra zavřou, pozítří pověsí, křičí karlovarští doktoři

Sledovali jsme téma Exodus lékařů

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: par

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…