Neuletí. Kdo je ve věku pro boj na Ukrajině, tomu ruské aerolinky letenky neprodají

21.09.2022 18:10

Poté, co ruský prezident Vladimir Putin dnes vyhlásil okamžitou částečnou mobilizaci, jsou lety z Ruska do zahraničí vyprodány. Ruským aerolinkám bylo nařízeno, aby přestaly prodávat letenky ruským mužům ve věku 18 až 65 let.

Neuletí. Kdo je ve věku pro boj na Ukrajině, tomu ruské aerolinky letenky neprodají
Foto: Repro TV
Popisek: Putin vyhlašuje částečnou mobilizaci

Ruské letecké společnosti přestaly prodávat letenky ruským mužům ve věku 18 až 65 let, pokud nepředloží doklad o povolení k cestě od ministerstva obrany, informoval o tom server Airlive.net poskytující letecké zpravodajství.

Lety z Ruska do dostupných zahraničních destinací byly ve středu všechny vyprodány poté, co prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci.

Lety z Moskvy do hlavních měst Gruzie, Turecka a Arménie, pro které Rusové nepotřebují víza, byly podle hlavní ruské internetové stránky pro plánování cest aviasales.ru nedostupné během několika minut po Putinově oznámení.

Ve středu v poledne moskevského času se na internetových stránkách přestaly zobrazovat také přímé lety z Moskvy do Ázerbájdžánu, Kazachstánu, Uzbekistánu a Kyrgyzstánu.

Šéf Kremlu v dnešním projevu k národu uvedl, že částečná mobilizace začne platit okamžitě a bude se týkat 300 tisíc rezervistů. Důvodem je podle něho obrana před Západem. Je to první mobilizace v Rusku od druhé světové války. Putin podpořil také referenda o připojení k Rusku v separatistických regionech na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …