Neúspěšné odvolávání Koláře na Praze 6. Malá domů pro spolužáka? A nakonec vše rozsekla Marta Semelová

15.05.2020 9:40

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se s vervou pustil do pirátských zastupitelů v pražské městské části. Obvinil je, že se nikdy neštítili žádné pomluvy a pokusili se ho odvolat z postu starosty na základě údajně naprosto absurdní kauzy. A neuspěli. Do sporů na zastupitelstvu se vložila i komunistka Marta Semelová.

Neúspěšné odvolávání Koláře na Praze 6. Malá domů pro spolužáka? A nakonec vše rozsekla Marta Semelová
Foto: Repro ČT24
Popisek: Starosta Prahy 6, Ondřej Kolář TOP09

Piráti na Praze 6 chtěli sesadit Ondřeje Koláře (TOP 09) z postu starosty, ale neuspěli. Na zasedání zastupitelstva, kterého se Kolář zúčastnil, přestože má policejní ochranu, Piráti volali po jeho pádu kvůli dvěma posudkům, které vypracoval někdejší Kolářův spolužák Petr Kubíček. Za posudky městská část zaplatila 340 tisíc, ale Piráti o nich říkají, že jsou to materiály poněkud pochybné kvality. Kubíček po zveřejnění celé věci peníze vrátil. Informuje o tom ČTK.

Podle serveru Aktuálně jsou tyto dva posudky ve své většině jen plagiáty jiných textů, aniž je uveden jejich zdroj. Pojednávaly o účasti a postavení obce ve správních řízeních.

Sám Kolář k tomu na sociální síti Facebook poznamenal, že kauzu považuje za absurdní, protože je celá postavena na pracovních materiálech, které kdosi vynesl z radnice. Nikdo se prý však nezajímal o konečnou podobu obou dokumentů, za které radnice zaplatila.

 „Tak jsem se dozvěděl, že nejmenovaný primátorský šéfporadce a další šestkové pirátstvo opět chtějí moji rezignaci. Vyzývají k tomu každou chvíli z více či méně absurdních důvodů, přičemž tentokrát si jako důvod vybrali údajnou kauzu plagiátů. ... Z radnice někdo vynesl pracovní materiály a začal psát kauzu. Noviny to otiskly, odvolávaly se na pracovní verzi dokumentu, kde skutečně citace nebyly. Nikoho ale už nikdy nenapadlo podívat se na tu verzi stanoviska, za kterou se zaplatilo. Když se začalo vařit téma plagiátů ve velkém, pan Kubíček řekl, že tohle opravdu nemá za potřebí, a peníze vrátil. ... A také by mě jen tak na okraj zajímalo, od kdy se právní stanoviska posuzují optikou a podle pravidel aplikovaných na akademické práce,“ napsal na sociální síti Facebook.

Nikdy prý nepopíral, že je Petr Kubíček jeho spolužák, ale nevidí na tom nic špatného, a pokud někdo tvrdí, že Kubíček dostal zakázku ze známosti, musí to dokázat. Jinak jde podle starosty jen o sprostou pomluvu, které se podle Koláře Piráti neštítí.

„Ke tvrzení o údajné „malé domů“ ještě dodávám, že to, že je někdo něčí spolužák, není žádný argument. Kdyby byli ze všech zakázek, smluv a jakékoli spolupráce automaticky diskvalifikováni všichni, kteří mají něco společného s politiky, působícími ve volených či exekutivních funkcích, mnoho kvalitních lidí by bylo bez práce. Pokud má někdo pocit, že byl pan Kubíček neoprávněně zvýhodněn, nechť to doloží, jinak je to sprostá pomluva. A jak známo, Piráti opakovaně zneužívají pomluv pro očernění svých oponentů, protože vědí, že proti pomluvě se v podstatě nedá reálně bránit, protože žije svým životem hned po svém vypuštění,“ uzavřel Kolář.

Komunistka Marta Semelová se však Pirátů zastala. Taktéž na sociální síti Facebook napsala, že starosta Kolář se sice musí skrývat, ale prý se možná neskrývá před údajnými ruskými špiony, nýbrž před svým svědomím.

„Starosta Kolář (TOP 09) z Prahy 6 má starosti. Netýkají se však jeho vidin ruských špionů. Musí se sice ukrývat, ale nejspíš před vlastním svědomím. Nejdřív nechala radnice Prahy 6 pod jeho vedením instalovat na území městské části toaletu v ceně bytu, přesněji za neuvěřitelných 3,6 milionu Kč. Nyní zase vyšlo najevo, že nechal vyplatit z veřejných peněz 340 000 korun za dva právní posudky, které by měly umožnit vést efektivněji stavební a další úřední řízení. Podle serveru Aktuálně.cz však šlo o plagiáty poskládané z veřejně dostupných dokumentů na internetu. Ty údajně zpracovala advokátní kancelář jeho spolužáka. Přičteme-li k tomu vyhozené miliony za jeho úpornou snahu odstranit a uskladnit sochu maršála Koněva, stará se o blaho svých občanů a rozvoj městské části opravdu s příkladnou péčí řádného hospodáře. Jestlipak ho bude i v tomto případě srdnatě bránit generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, který se za něj postavil, když spolu s dalšími provokoval nehorázným přepisováním historie?“ zeptala se.

Komunistka Marta Semelová tepe starostu Koláře

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…