Neuznávání protilátek? Vláda podle Trikolóry hazarduje se zdravím občanů

17.09.2021 17:41

Vláda hazarduje se zdravím lidí a ve vlaku farmaceutické lobby tlačí pouze očkování, když odmítá debatu o uznávání protilátek. Toto zaznělo ve Sněmovně na páteční tiskové konferenci Trikolóry, Svobodných a Soukromníků. Téma na plénum Sněmovny prosadila poslankyně Tereza Hyťhová.

Neuznávání protilátek? Vláda podle Trikolóry hazarduje se zdravím občanů
Foto: Archiv TH
Popisek: Místopředsedkyně Trikolory Tereza Hyťhová.

Vláda se podle poslankyně Trikolóry Terezy Hyťhové nesmyslně brání uznávat lidem protilátky proti covidu-19 a dát jim stejná práva, jako očkovaným, testovaným a těm, kteří onemocnění prodělali. Přitom například sousední Rakousko protilátky uznává.

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí

Tereza Hyťhová, která vede kandidátku Trikolóry, Svobodných a Soukromníků v Ústeckém kraji, úspěšně prosadila debatu s návrhem usnesení k uznávání protilátek na páteční jednání Sněmovny. 

Poslanci se ale nedostali k tomu, aby bod projednali a k hlasování o usnesení vůbec nedošlo. Podle Hyťhové o to nebyl žádný zájem, přestože se řada poslanců před veřejností bije v prsa, jak o zájmy lidí bojuje. Projednávání bodu bylo po pouhé hodině přerušeno. 

Vzhledem k tomu, že dnešek byl posledním jednacím dnem před volbami, téma se na pořad schůze už těžko dostane. Jedinou variantou je, že by se podařilo poslankyni k tématu svolat mimořádnou schůzi.

“V Trikolóře si dlouhodobě myslíme, že je naprosto diskriminační, aby lidé s protilátkami nebyli uznáváni stejně jako ostatní co jsou očkováni nebo mají test. Odmítáme tuto diskriminaci. Dobře víme, že mnozí lidé mají větší míru protilátek než ti očkovaní. Vláda v čele s Andrejem Babišem nemá zájem, aby skončila diskriminace těchto občanů, přestože sám premiér veřejně tvrdí, že pro uznávání protilátek by byl. Jeho poslanci ve Sněmovně předvedli, že o to nemají nejmenší zájem,” řekla poslankyně. 

Místo argumentů a vědeckých poznatků podle jejích slov poslanci začali jen urážet. “Dozvěděla jsem se, že když nejsem lékařka, neměla bych se k tématu vůbec vyjadřovat. Jde o téma, které občany velice zajímá a budu se i nadále zasazovat, aby se tohle téma neztratilo ze světa,” uvedla na tiskové konferenci Tereza Hyťhová. Rovněž odmítla, aby se vakcínami proti covidu-19 očkovaly děti, které prý dle mnohých zjištění mají dostatečně silnou imunitu, aby se vyhnuly jakémukoli těžkému průběhu, což dokazují i statistiky.

Právní expert a kandidát Trikolóry, Svobodných a Soukromníků Jindřich Rajchl k tématu na tiskové konferenci vystoupil také. “Poznámka k těm útokům na Terezu Hyťhovou. Podle té logiky by se ministr zdravotnictví k těmto věcem také neměl vyjadřovat, protože rovněž není lékař. Všichni víme, že protilátky existují a v sousedním Rakousku se běžně uznávají. Stačí tam jednoduchý test, se kterým jsou lidé tři měsíce uznáváni stejně jako očkovaní. Tady to nejde z jediného důvodu, protože to vláda nechce, odmítá to a chová se jako agent farmaceutických společností a za každou cenu tlačí očkování. Experti sami říkají, že vysoké hodnoty protilátek jsou často lepší ochranou než samotné očkování. Navíc při vysokých hodnotách protilátek může očkování ohrozit i zdraví. Je skandální, že to vláda odmítá uznat a hazarduje se zdravím občanů České republiky a především se zdravím našich dětí,” uvedl Rajchl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…