Nevšímejte si posměváčků, píše před volbami straníkům Hamáček. A Petr Fiala chce posílit postavení

05.10.2018 9:16

Komunální a senátní volby jsou tady. Předseda ČSSD Jan Hamáček a předseda ODS Petr Fiala se rozhodli neponechat nic náhodě a přímo svým straníkům poslali povzbuzující osobní dopisy. Hamáček v tom svém burcuje členy, aby si nevšímali posměváčků, kteří obviňují stranu z podlézání voličům. Fiala nabádá k vytvoření spolehlivé pojistky vůči polokomunistické levicové koalici, která ovládla vládu. Dopisy, které má Právo k dispozici, zvěřejnil server Novinky.cz.

Nevšímejte si posměváčků, píše před volbami straníkům Hamáček. A Petr Fiala chce posílit postavení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Hamáček ve svém psaní připomněl, že sociální demokracie pod jeho vedením vstoupila do vlády a bylo to dobré rozhodnutí pro Českou republiku, pro voliče i pro stranu. Podle něj prý kromě ČSSD ne­existuje politická síla, která by se dlouhodobě a upřímně prala za zájmy zaměstnanců, penzistů a mladých rodin s dětmi. „Tedy lidí, kteří nepatří k privilegovaným vrstvám, nikdy nedostali nic zadarmo a každou korunu si vydělali tvrdou prací. Za tyto lidi bojujeme a zlepšení jejich osudu je podstatou našeho programu,“ napsal.

„Někteří se nám za to možná posmívají. Když ale mluví o ‚podlézání voličům‘, jen tím odhalují sami sebe, své asociální myšlení,“ připomněl předseda sociální demokracie svým straníkům. A vyzdvihl návrhy soc. dem. v koalici. Ať už jde o proplácení prvních tří dnů nemoci, zvyšování důchodů, pět týdnů dovolené, zvýšení minimální mzdy či zkrácení pracovní doby na 7,5 hodiny při zachování výplaty.

Jak Hamáček, tak i Fiala v dopise chválili práci kandidátů svých stran v kampani. „Udělali maximum v situaci, kdy nejsme v dobré finanční kondici a čelíme nekonečným útokům našich soupeřů, kteří program nahrazují politikařením a prázdnými hesly,“ uvedl předseda ČSSD a dodal, že by byl rád, kdyby členové vzali k volbám rodinu, příbuzné a přátele, aby nedali hlasy těm, kteří by soc. dem. rádi viděli mezi poraženými, vnitřně rozklíženou a rozhádanou.

Závěrem pak šéf sociální demokracie podotkl, že ČSSD možná nepatří mezi nejsilnější, ale na  jejich straně je pevné přesvědčení a cíl so­ciálně spravedlivého společenství svobodných občanů, prosperující a bezpečné země. „Bude to ještě hodně práce, my ji však zvládneme!“ uzavřel Hamáček.

Předseda ODS Fiala zase připomněl, že se ODS vrací na výsluní a že se stala druhou nejsilnější stranou. „Po kritickém období na pokraji propasti jsme nastoupili cestu návratu ODS mezi rozhodující politické síly v ČR. Dnes už společně budujeme politickou alternativu s cílem, aby si občané již v nejbližších volbách do Poslanecké sněmovny vybírali mezi dvěma hlavními možnostmi: buď bude i budoucí vládu ČR sestavovat hnutí ANO, nebo ji bude sestavovat ODS,“ burcoval.

Kromě toho nabádal, aby se občanští demokraté nenechali ovlivnit průzkumy. Není to podle něj nic reálného a volební výsledky se zpravidla od průzkumů liší. „Pracujme do poslední chvíle, počítají se jen hlasy ve volbách! Každý hlas je důležitý, bojujme o ně. Máme velkou příležitost znovu posílit své postavení,“ sdělil Fiala s tím, že v Senátu potřebují dosáhnout takových výsledků, které umožní vytvořit spolehlivou pojistku vůči polokomunistické levicové koalici, která ovládla vládu, Sněmovnu a Hrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…