Nezakazujte Rathovi mluvit. Způsobíte škodu, píše komentátor

25.05.2012 10:33

Úvahy poslanců se posouvají k jedinému bodu. Zabývají se totiž, jestli mají dát obviněnému Davidu Rathovi šanci promluvit na veřejném jednání komory, anebo mají pro tento případ sněmovnu uzavřít. Podle komentátora Práva Alexandra Mitrofanova by politici měli prokázat, že se nebojí.

Nezakazujte Rathovi mluvit. Způsobíte škodu, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Mitrofanov otázku, zda exhejtmanu Rathovi povolit veřejný projev, přirovnává k cimrmanovskému dílu s názvem Hamlet bez Hamleta.  Tam se totiž po celou dobu děje o Hamletovi pouze mluví a uvažuje se, co by asi tak řekl, kdyby se dostavil. Případ Rath je ale o něco dál, píše.

Komentátor připouští, že by měl bývalý člen sociálních demokratů promluvit. „Rath, ať je jakýkoli, by měl mít právo promluvit. I když na uzavřeném jednání,“ píše v pátečním deníku Právo. Jemnocit koaličních partnerů, který je přepadl, může stát draho úplně všechny, dodal.

Kdyby totiž Rath do sněmovny nakonec přijít nemohl, jistě by toho využil ke své obhajobě. „Kdyby byl tento zákaz projevu napaden u Ústavního soudu jako protiústavní, celé trestní stíhání by mohlo padnout,“ míní Mitrofanov.

Vše teď záleží na hlasování sněmovny. Kdyby ale s veřejným projevem souhlasili, alespoň by ukázali, že se Ratha nebojí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…