Nezaměstnanost, dluhy, vyšší daně, pustil se ódéesák do socialistů

24.08.2013 16:40

Místopředseda ODS Tomáš Chalupa se ve svém prohlášení pustil do volebního programu ČSSD. Varuje, že pokud bude navýšena minimální mzda tak, jak navrhují, přišlo by o práci 40 tisíc lidí.

Nezaměstnanost, dluhy, vyšší daně, pustil se ódéesák do socialistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Chalupa na kongresu ODS

„Kvůli zvýšení minimální mzdy na 12 000 Kč, které navrhuje ČSSD, by o práci přišlo nejméně 40 000 lidí. Za minimální mzdu pracují lidé, kteří by jinak práci nesehnali a byli by odkázáni na sociální dávky. Stát má podporovat jejich další vzdělávání, ne nutit zaměstnavatele, aby jim navýšili mzdu. Pro firmu o devíti lidech to znamená přes 500 000 korun ročních nákladů navíc. Kdo si na ně nevydělá, toho čeká výpověď,“ upozorňuje Chalupa.

Chybí jen paroubkovsko-špidlovská delší dovolená

„To je ve skutečnosti program ČSSD - víc nezaměstnaných, vyšší daně, dluhy pro příští generace a likvidace živnostníků, které ČSSD beztak považuje za parazity.“ A dodává: „V programu chybí snad už jen po paroubkovsko-špidlovsku delší dovolená, kratší pracovní doba a čtyřdenní pracovní týden.“

Bohuslav Sobotka to vidí jinak. „Naším cílem není žádný dávkový socialismus. Cílem ČSSD je společnost, která bude spravedlivá a nabídne každému šanci na důstojný a slušný život. Společnost, která nebude vše poměřovat jen peněženkou a mocí, ale bude opravdu lidská a solidární,“ řekl v sobotu.

reklama

autor: lze

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…