Nezničitelný profesor Rajko Doleček účtuje s USA. A nepěkné věci říká i o Sobotkovi

14.05.2016 6:49

Legendární dietolog Rajko Doleček oslaví za pár dní jedenadevadesáté narozeniny. I v tomto požehnaném věku je i nadále velmi aktivní a radí lidem, jak zhubnout a žít zdravěji. Bulvární deník Blesk ovšem připomíná, že se slavný profesor nevyhýbá ani politickým tématům. I pro server ParlamentníListy.cz promluvil o situaci na Balkáně a ani trochu nešetřil Spojené státy.

Nezničitelný profesor Rajko Doleček účtuje s USA. A nepěkné věci říká i o Sobotkovi
Foto: Radim Panenka
Popisek: Profesor Rajko Doleček

Je mu téměř 91 let, ale stále pomáhá lidem žít zdravě, působí ve Fakultní nemocnici Ostrava. Jeho maminkou byla bosenská Srbka, známý lékař má tedy vztah k Balkánu a vyjadřuje se k dění v tomto neklidném koutu Evropy.

„Trápí mě premiér Sobotka, že se nechal vyfotit s Madeleine Albrightovou, které i na Západě říkají balkánská řeznice. Ona je jedním z hlavních viníků zničení Jugoslávie. Mám strach, aby v USA nezvolili Hillary Clintonovou. Tvrdě podporovala bombardování Srbska,“ zlobí se Doleček.

Neuznává ani rozsudky mezinárodního tribunálu v Haagu k Jugoslávii, neboť se podle jeho názoru zaměřuje jen na zločiny Srbů. Profesor Doleček mimo jiné publikoval i knihu rozhovorů s Ratkem Mladićem, bosensko-srbským generálem, jemuž je připisován masakr 8 tisíc muslimů ve Srebrenici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…