Nikdo o něm ještě neslyšel, ale první účastník prezidentské volby si věří: Vyhraju, a hned v prvním kole

04.06.2016 9:22

Jeden z nejnovějších kandidátů na prezidenta, podnikatel Igor Sládek, se ostře ohradil proti slovům politologa Daniela Kunštáta, který jej označil za exota. Píše o tom server Echo24.

Nikdo o něm ještě neslyšel, ale první účastník prezidentské volby si věří: Vyhraju, a hned v prvním kole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Server připomněl, že dosud neznámý podnikatel Sládek oznámil svoji kandidaturu na Hrad ke konci týdne, a to prostřednictvím inzerátů v denících společnosti Mafra spadající pod koncern Agrofert vicepremiéra Andreje Babiše (ANO).

Celý text je ZDE

Sládek zatím s médii příliš nekomunikuje. K případným rozhovorům je otevřený až po 9. červnu, kdy prý zveřejní svůj klíčový text o řešení uprchlické krize.

Serveru Echo24 ale krátké vyjádření poskytl, a to v reakci na slova politologa Daniela Kunštáta. „Nevím, kdo je pan Kunštát a odkud bere a publikuje svá přesvědčení o vhodnosti či nevhodnosti toho či onoho kandidáta, ale po 10. červnu bych si s ním rád popovídal na téma jeho exota v politice, jak mne nazval. Nejlépe živě v celostátní TV,“ uvedl Sládek.

Kunštát také upozornil, že kandidát, který bude užívat obdobou rétoriku jakou současný prezident Miloš Zeman, nemá ve volbě šanci. Sládek v reakci nabídl pět bodů, kterými se od Miloše Zemana odlišuje. Prý nepije, nikoho neuráží, a to ani novináře, rozumí všem tématům, o kterých mluví, má potenciální řešení problémů naší doby a volbu prezidenta vyhraje již v prvním kole.

V první fázi své prezidentské kampaně se chce Sládek dostat do povědomí veřejnosti skrze inzerci v Lidových novinách, Mladé frontě Dnes a Metru. Reklamní texty mají vycházet dvakrát týdně do konce června. Ostrý boj o prezidentské křeslo prý rozjede až během roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…