Nizozemský premiér se po Junckerově projevu neudržel: Nepřijatelné. Zajděte si k doktorovi!

14.09.2017 16:20

Nizozemský premiér Mark Rutte se svérázným způsobem vyjádřil ke zprávě o stavu EU, kterou ve středu přednesl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Nizozemský premiér se po Junckerově projevu neudržel: Nepřijatelné. Zajděte si k doktorovi!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: A vlajka Holandska pořád vlaje

Nizozemský předseda vlády Mark Rutte po projevu předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera prohlásil, že některé body v Junckerově projevu ho potěšily. Jenže zdaleka ne všechny. Ruttemu se líbí třeba nápad zarazit práci levných pracovních sil v západní části EU. To je něco, na co může tvrdě doplatit například Česká republika.

Už méně se ale Ruttemu líbila představa, že by se rozšířil Schengen o další státy. Rutte to v tuto chvíli považuje za nepřijatelné. Řekl to deníku Telegraaf. Vzhledem k současné situaci se mu Junckerův nápad jeví jako neprůchozí návrh. Nizozemský premiér to řekl deníku. Možná i kvůli tomuto nápadu zašel Rutte tak daleko, že přes Financial Times Junckerovi doporučil, aby se stavil u doktora.

„Juncker je romantik. Já říkám, že když vás napadají vize, máte si zajít k doktorovi,“ doporučil Rutte předsedovi Evropské komise. Zprávu převzal Dutchnews.nl.   

 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…