Nizozemský starosta chtěl vyhostit Putinovu dceru

24.07.2014 7:38

Nizozemský vztek na Rusko kvůli tragédii malajsijského letadla, které bylo údajně sestřeleno na východě Ukrajiny, nabral až osobní tón, napsal britský list The Guardian. Informoval přitom o včerejší výzvě jednoho nizozemského starosty k vyhoštění dcery ruského prezidenta z království. Odpovědnost za zkázu boeingu, který mířil z Amsterodamu do Kuala Lumpuru, na sebe vzájemně svalují Kyjev na straně jedné a proruští separatisté na východě Ukrajiny spolu s Moskvou na straně druhé. V troskách zahynulo všech 298 osob, které byly na palubě, včetně bezmála dvou stovek Nizozemců.

Nizozemský starosta chtěl vyhostit Putinovu dceru
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

Starosta města Hilversum Pieter Broertjes o vyhoštění devětadvacetileté Putinovy dcery hovořil v rozhlasovém interview, později se však za svá slova omluvil a označil je za „nemoudrá". Prý se nechal unést pocitem bezmoci.

Na vojenské základně ve městě Hilversum mají být identifikována mrtvá těla obětí letecké katastrofy. Stokilometrovou cestu mezi letištěm v Eindhovenu, kam letadla dnes z východu Ukrajiny přepravila první čtyři desítky dřevěných rakví s pozůstatky, a základnou Hilversum lemovaly tisíce lidí.

Ukrajinci žijící v Nizozemsku podle listu De Telegraaf už v pondělí vyzvali k uspořádání demonstrace před obytným komplexem v městečku Voorschoten u Haagu, kde Putinova dcera Marija prý žije se svým nizozemským přítelem.

O Putinových dcerách se mnoho neví

O Putinových dvou dcerách, Mariji a Jekatěrině, se mnoho neví, v médiích se neobjevují a ani se nenechaly v dospělosti oficiálně vyfotografovat. Nicméně fámy spojují Mariji s Nizozemcem Jorritem Faassenem. Nizozemská média tvrdila, že loni pár navštívil Putin, ale prezidentův mluvčí to popřel.

Faassen zastával vysoké manažerské funkce v ruských firmách Gazprom a Strojtransgaz. Do pozornosti ruských médií se dostal před čtyřmi lety kvůli tomu, že jej po konfliktu na silnici u Moskvy napadli tělesní strážci bankéře Matvěje Urina. Urin byl později uvězněn a odsouzen za podvod. Mezitím Putinův mluvčí dementoval tvrzení médií, že by Putinova dcera byla na sedadle spolujezdce v době, kdy Urinovi bodyguardi rozbíjeli okénka Faassenova BMW.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…