No tedy. Jožo Ráž brutálně o uprchlících, Rusku a politice

04.01.2016 7:45

Chudákovi pomůžu, ale nechci, aby se k nám nahrnuli muslimové a rozkazovali mi, říká slovenský zpěvák a frontman hudební skupiny Elán Jožo Ráž. V rozhovoru pro server Čas.sk také prozradil, koho považuje za nejsilnější národ na světě i co by si přál do budoucna.

No tedy. Jožo Ráž brutálně o uprchlících, Rusku a politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace nazvaná Tichý pochod žen proti útisku v islámu

Ráž uvádí, že jeho názor na uprchlickou krizi se shoduje s názorem slovenského premiéra Roberta Fica. Tedy humanita ano, ale přijímat všechny muslimy bez rozdílu považuje za nerozumné a nebezpečné. „Je rozdíl mezi námi a západními mocnostmi, jež kolonizovaly a ničily národy, které si nyní vybírají svoji daň za to, co je v podstatě spravedlivé. Oni jim to dluží, my ne,“ míní slovenský zpěvák.

Chudákovi tak prý pomůže, ale nechce, aby se do jeho země nahrnuli muslimové, kteří tam budou stavět mešity a budou mu rozkazovat. „Ať zůstanou doma, ať se jim tam daří a klidně jim tam pomozme. Ale sami máme se sebou starostí dost,“ upozorňuje frontman Elánu.

S islámem jako náboženstvím nicméně problém nemá. Považuje ho za učení, které má, stejně jako křesťanství logiku. „Náboženství dalo lidstvu mnoho dobrého i zlého. Ale vždy šlo o prachy a o moc,“ myslí si zpěvák.

Celý rozhovor ZDE

To, co se děje, nespěje dle Ráže k ničemu dobrému, a tak žije každou sekundu života naplno, neboť neví, dokdy to vydrží. Zpěvák zároveň věří, že nás nad vodou drží Rusové, nikoliv Američani. Za nejsilnější národ na světě však považuje Číňany, kteří jsou prý připraveni vládnout světu. „Roztahují se po celém světě a myslím si, že se tomu nedá zabránit. Číňany uznávám, vážím si jejich skromnosti a pracovitosti, mají obrovské výsledky. Ale jsem radši, když jsou doma,“ tvrdí Ráž.

Na závěr zpěvák nastínil, co by si přál do dalších let. „Možná se mi budete smát, ale světový mír. Nic jiného nechci. Ať lidé nebojují, nýbrž žijí! Těší se ze života a nepáchají zlo!“ uzavřel frontman Elánu.

reklama

autor: luš

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…