No tedy. Kalouskovi se přihodilo neštěstí kvůli Zelenskému

11.05.2022 11:52 | Ze sítí

Miroslav Kalousek se zcela nečekaně dostal na Twitteru pod ostrou palbu, když litoval obránce továrny Azovstal v Mariupolu a přitom zkritizoval prezidenta Zelenského. Dozvěděl se poté, že by coby dědek už taky měl zmizet.

No tedy. Kalouskovi se přihodilo neštěstí kvůli Zelenskému
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Začalo to tím, že Kalousek na svém Twitteru sdílel video obránců Azovstalu, jehož hlavní hrdinkou byla bojovnice Jekatěrina. Ve videu obránci ujišťovali, že „hvězdy shoří, ale my budeme žít věčně“ a i když prý továrnu před okupanty ubrání, stěžovali si, že jim vláda z Kyjeva slíbila pomoc, která stále nepřichází.

Miroslav Kalousek je nazval „hrdinové bez přívlastku“ a připsal: „Asi zahynou, protože prezident Zelenskyj miluje přívlastky, medaile a pomníky. Opravdové hrdiny zachránit nechce. Jaký by to byl příběh bez mrtvých hrdinů?“

I když obdivuje hrdinství Ukrajinců, tak této mediální strategii prezidenta Zelenského prý nevěří, protože stojí moc životů.

 

 

Ve skupině, kde je Ukrajina nedotknutelnou, vyvolala jeho slova překvapení a dotazy, zda to psal skutečně Miroslav Kalousek.

„Obviňujete prezidenta Zelenského z toho, že chce záměrně obětovat obránce Azovstalu kvůli vlastním propagandistickým zájmům. To je dost závažné obvinění. Máte pro to nějaké důkazy nebo analýzy?“ ptal se jeden z diskutujících. Na to někteří podotkli, že Kalousek pouze citoval kritiku od samotných mariupolských bojovníků.

Jiní Kalouska jako praktikujícího katolíka poučovali, že „říkat, že si Zelenskyj vyrábí hrdiny pro svůj dobrý pocit, to je hodně za hranou. A bez důkazů je to... Nekřesťanské. A odporné“.

Kritika dorazila i z České televize, od sportovní redaktorky Dariny Vymětalíkové: „Zelenský nevelí armádě, nemá za úkol strategická rozhodnutí. Nicméně jeho gesta a videohovory pomohly ukrajinské armádě víc než cokoliv jiného. I díky jeho burcování se na Ukrajinu od prvních dnů hrnuly peníze, zbraně a také pomoc britských i amerických výzvědných služeb“.

 

 

A dorazil i textař Michal Horáček, který Kalouskovi vytkl, že „z tohoto tweetu bude virál na všech proruských účtech“.

 

 

A někteří Kalouska dokonce obvinili, že je v této kauze „v zákrytu s Ficem“ a že je to tristní.

 

 

Korunu všemu ale na své Facebooku nasadil Robin Kvapil, jedna z tváří hnutí Žít Brno a poté mediální poradce prezidentské kandidatury Michala Horáčka, známý velmi svérázným vystupováním na internetu, tentokrát připomněl Kalouskovo „šmélo s padákama, a to stálo život naše vojáky“.

Takže když tento „zloděj“ píše o smrti, tak prý evidentně dobře ví, o čem mluví. „Ale jinak ví ho*no a měl by jít už s celou tou gardou Klausů a dementů, který musím třicet let vídat v televizi, do p*dele už," požádal Kvapil, prezentující se jako dokumentarista.

Vášnivý odpor nakonec přiměl Kalouska k dalšímu příspěvku: „Pro rozhořčené oponenty dodávám, že neříkám nic jiného, než zklamaní obránci Azovstalu: Opustili jste nás.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …