No to snad ne. Po Klausově vystoupení v ČT se objevilo video s Jakešem

09.01.2013 11:12

REVUE Prezident Klaus získal v boji za obhajobu své novoroční amnestie nečekaného spojence. Alespoň podle internetových vtipálků, kteří jeho televizní projev, v němž v úterý amnestii obhajoval, smíchali s jedním archivním pokladem. Z výsledného sestřihu tak vyplynulo, že prezidenta podporuje i někdejší komunistický pohlavár Milouš Jakeš.

No to snad ne. Po Klausově vystoupení v ČT se objevilo video s Jakešem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

V úterý večer vystoupil prezident republiky v České televizi s prohlášením, v němž se opřel do kritiků amnestie, kterou vyhlásil. Obvinil je, že neútočí na samotnou amnestii, ale na jeho osobu a hodnoty, které vyznává.

Text prezidentova prohlášení ZDE

Ještě téhož večera se na internetu objevilo video s názvem „Jakeš podpořil Klause: Veřejnost je zmanipulovaná“. Na něm se objevuje Milouš Jakeš, někdejší generální tajemník ÚV KSČ. Jeho část videa byla sestříhána z projevu, který pronesl v televizi v Listopadu 1989 jako reakci na první protesty Sametové revoluce. V něm útočí na všechny síly, které rozvracejí klid a společenskou jednotu. Video se v průběhu středečního rána začalo hojně šířit.

Jakešovo vystoupení je prostříháno fragmenty z úterního televizního vystoupení Václava Klause. Nejprve oba kritizují temné rozvratné síly, přičemž Klaus hovoří o „laciné, lživé a zcela jednostranné kampani médií“, zatímco Jakeš se přidává „nejde jim o nic jiného, než aby pod jakoukoliv cenou rozvrátili socialistické zřízení“.  

„V posledních dnech a hodinách výrazně přibývá těch, kteří se zmanipulovat nedali,“ říká Klaus. Jakeš přitaká, že „ústřednímu výboru KSČ dochází v těchto dnech množství telegramů a dopisů, v nichž kolektivy a jednotlivci požadují zabezpečení pořádku a klidu“.

„Projevme všichni vysokou občanskou odpovědnost, rozum a rozvahu,“ končí video.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…