Nová hvězda TOP 09: Dávky má dostávat jen ten, kdo je skutečně potřebuje. Drábkova sKarta byla dobrá myšlenka

29.11.2015 11:09

Jednatřicetiletá poslankyně Markéta Adamová (TOP 09) má být novou tváří, která má reprezentovat stranu Miroslava Kalouska navenek. Adamová se zatím nejvíc věnuje tématu sociální politiky a lidských práv. Navrhuje například, aby část rodičovské mohli čerpat i prarodiče a za přirozené partnery své strany považuje pravici. Sociální demokracii jen v případě, že se v ní více neprosadí tzv. protisobotkovská a proruská část.

Nová hvězda TOP 09: Dávky má dostávat jen ten, kdo je skutečně potřebuje. Drábkova sKarta byla dobrá myšlenka
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

„Potřebujeme ukazovat, že máme lidi, kteří si prošli komunální politikou, kteří nejsou zatíženi předchozími angažmá v jiných politických stranách, kteří mají tah na branku a předkládají vlastní návrhy,“ řekla k tomu, co by ráda změnila, pokud by se dostala do čela strany.

Adamová se podle svých slov věnuje především sociální politice a lidským právům. „V sociální politice především rodinné politice. Věnovala jsem se tomu, už když jsem byla radní v Praze 8 a myslím si, že mám, co nabídnout jak naší straně, tak občanům,“ řekla v rozhovoru pro iDNES.cz s tím, že si všímá nepokrývaných témat, jako třeba sladění rodinného a pracovního života. „Předložila jsem ve Sněmovně návrh, který se týká rodičovské a jejího možného čerpání prarodiči a chystám také další návrhy, které se týkají flexibilních pracovních úvazků a mateřské. Mohu nabídnout pohled mladší generace,“ uvedla.

sKarta byla dobrá myšlenka se špatným provedením

Ač si Adamová údajně nemyslí, že všechno, co Jaromír Drábek prosazoval, bylo špatné, tak je přesvědčena, že může jít jinou cestou. „Myslím, že sKarta byla dobrá myšlenka se špatným provedením. Co se týká zneužívání sociálních dávek, tam si myslím, že bychom měli být schopni nastavit systém tak, aby byl co nejméně zneužitelný a naopak pomáhal těm, kteří to opravdu potřebují,“ prohlásila a dodala, že bude odmítat rovnostářství, protože myšlenka neustálého zadlužování není správná.

Podle Adamové, která má předpoklad stát se novou představitelkou TOP 09, se dají skloubit ekonomická a lidskoprávní témata. „Když budeme kritizovat, co se děje v některých nedemokratických zřízeních, a já třeba teď chystám rezoluci našeho parlamentu vůči KLDR, tak se to vůbec nevylučuje s tím, že pohlížíme na společnost tak, že má být odpovědná vůči budoucím generacím,“ řekla serveru, který vlastní ministr financí Andrej Babiš a dodala, že věří, že i když z čela strany odchází Karel Schwarzenberg, tak to straně voliče neubere.

Celý rozhovor k přečtení ZDE.

Partnery pro TOP 09 jsou podle ní všichni, kdo stojí na svobodném, demokratickém principu a jsou více od středu napravo. „V oblasti parlamentní je předčasné mluvit o spolupráci s ČSSD, ale v oblasti zahraniční politiky – tam už teď průnik máme. Pokud se tedy bavíme o křídle ČSSD reprezentovaném Bohuslavem Sobotkou a nikoli tím křídlem, které je více vlevo a je dost proruské,“ poznamenala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…