Nová uprchlická vlna, mnohem větší, než ta předloňská. Tajné služby mají pro Evropany velmi znepokojivé zprávy

23.01.2017 20:24

Počet uprchlíků se navýší. Tvrdí to alespoň americké tajné služby. Podle nich se na cestu vydají miliony Afričanů, a to kvůli suchu. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Nová uprchlická vlna, mnohem větší, než ta předloňská. Tajné služby mají pro Evropany velmi znepokojivé zprávy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Zpomalení světového hospodářství, stoupající napětí mezi státy i masy migrantů – před tím vším varuje National Intelligence Council, která je považována za radu moudrých amerických zpravodajců. A závěry těchto tajných služeb se podle všeho shodují i s průzkumem Gallupova ústavu, kdy prý každý čtvrtý obyvatel zemí severní Afriky zvažuje, zda své problémy neřešit útěkem do zahraničí. A místem první volby je prý Evropa. 

Původní text ZDE.

V příštích letech pak podle councilu bude akutním nedostatkem vody trpět 75 milionů až čtvrt miliardy Afričanů.

„Jsou země, které nemluví jen o suchu, ale hovoří i o kvalitě a erozi půdy. V následujících 30–40 letech bude ten problém zcela zásadní a klíčový. Bude otázkou, zda lidé budou mít kvalitní podmínky, nebo zda se ti lidé zvednou a půjdou v rámci migračních vln do jiných zemí,“ podotkl k tématu ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Přibývat prý bude také nezaměstnaných. Bezproblémová budoucnost nebude podle amerických zpravodajců ani v Evropě a ve Spojených státech. Amerika se podle všeho bude muset rozloučit s rolí jediné supervelmoci, sílit budou i populismus a nacionalismus. 

K terorismu, jehož riziko se rovněž zvyšuje, se pro Seznam Zprávy pak vyjádřil i klimatolog Václav Cílek. „Teroristi milují selfie, to je vidět, jak se fotí před mrtvolami. A většina médií jim vychází vstříc, jsou prodlouženou rukou Islámského státu,“ řekl mimo jiné Cílek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…