Nová verze ukrajinských separatistů: Malajsijské letadlo vezlo již mrtvé pasažéry

19.07.2014 6:29

Mnozí cestující osudného malajsijského letadla, které ve čtvrtek po zásahu raketou dopadlo na povstalecké území na východě Ukrajiny, byli před katastrofou už několik dní po smrti. Taková je verze tragických událostí v podání „ministra obrany" samozvané Doněcké lidové republiky Igora Girkina-Strelkova. Sám prý ale za její správnost neručí.

Nová verze ukrajinských separatistů: Malajsijské letadlo vezlo již mrtvé pasažéry
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

„Podle lidí, kteří sbírali mrtvá těla, nebyla značná část z nich čerstvá," svěřil se dnes hlavní stratég proruských radikálů zpravodajskému webu Russkaja vesna (Ruské jaro), který straní povstalcům.

„Ti lidé umřeli před několika dny. Za věrohodnost té informace neručím, je samozřejmě třeba provést lékařskou expertízu," dodal Strelkov, který je podle ukrajinských i ruských médií plukovníkem ruské vojenské rozvědky GRU.

Podle Strelkova bylo v letadle objeveno velké množství léčiv a krevních derivátů, což je neobvyklé. „Podle očitých svědků byla mnohá těla bez krve, jako by krev tělo opustila dlouho před katastrofou. Místní také upozorňovali na značný zápach, počasí přitom nebylo nijak zvlášť teplé," řekl Strelkov. Dalším argumentem podle něj je, že „ukrajinské úřady jsou schopny jakékoli podlosti".

Piloti byli podle Strelkova určitě živí, protože kabina prý byla po dopadu na zem zalitá jejich krví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…