Nové dotace opět zaplatí nejchudší. Skoncujme s tímto šílenstvím, apelují Svobodní

03.08.2023 15:21 | Monitoring

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) trvá na tom, že nově připravená dotace s názvem „Oprav dům po babičce“ se státu vyplatí. A i přesto, že tento program čelí kritice také z řad vládních politiků, chce vládu přesvědčit o jeho spuštění. Energetické úspory u domácností, na které tato dotace míří, se prý státu vyplatí. Před touto dotací však varují také Svobodní a vrací ministrům jejich vlastní slova.

Nové dotace opět zaplatí nejchudší. Skoncujme s tímto šílenstvím, apelují Svobodní
Foto: Repro Facebook
Popisek: Svobodní na tzv. den daňové svobody

„Nová zelená úsporám se za poslední dva roky dostala trochu do takové polohy, že jde o dotace na fotovoltaiku. Ale ten primární cíl byl rekonstruovat naše domy, naše byty, uspořit za energie,“ řekl ministr životního prostředí Petr Hladík v České televizi. 
 

Nad touto argumentací však Svobodní jen kroutí hlavou. „Nebyl to ministr financí a celá vláda, která v rámci snahy o "konsolidaci" veřejného rozpočtu tvrdili, že budou likvidovat dotace? Tak proč zavádí nové?“ ptá se Libor Vondráček, předseda Svobodných, kteří dlouhodobě volají po rušení dotací. 
 
„Pokud se energetické úspory vyplatí, jak tvrdí ministr životního prostředí, pak není potřeba, aby se oprava domu dotovala. Pojďme už ukončovat to dotační šílenství. Dotace navíc z velké části zaplatí nejchudší. Ti, kteří žádnou vlastní nemovitost nemají, nebo nemají peníze ani na částečné financování rekonstrukce, ji prostřednictvím daní budou platit bohatším majitelům nemovitostí,“ dodal v této souvislosti Libor Vondráček. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dotace se hlavně vyplatí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJeřábek , 03.08.2023 17:52:19
politikům, kteří jako u všech akcí-dotací tohoto typu, sprostě požadují cca 30% Z VYPLÁCENÉ ČÁSTKY /jako všimné/ pro ty ,KTEŘÍ TO jako ZAJISTILI.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…