Novinář Buchert neúspěšně kandidoval za TOP 09. Do června zůstane v Českých drahách

15.02.2013 15:40

České dráhy mají nového zaměstnance, zkušeného novináře a neúspěšného kandidáta v senátních volbách na podzim roku 2012 Viliama Bucherta. Buchert pro Generální ředitelství Českých drah pracuje od poloviny prosince loňského roku jako systémový specialista. S informací přišel internetový deník Týden.cz.

Novinář Buchert neúspěšně kandidoval za TOP 09. Do června zůstane v Českých drahách
Foto: top09.cz
Popisek: Viliam Buchert

"Jde o smlouvu na dobu určitou do konce června. V současné době běží zkušební lhůta," řekl mluvčí drah Radek Joklík. Podle Joklíka byl Buchert pověřen vytvořením nové strategie CSR (společenská odpovědnost) a interní komunikací. "Vzhledem ke svým dlouholetým zkušenostem participuje na tvorbě našich časopisů  a poskytuje mediální poradenství," poznamenal Joklík.

Kolik České dráhy svému novému zaměstnanci platí, Joklík nesdělil. "Platy řadových zaměstnanců nesdělujeme," odmítl odpovědět Joklík. Česká republika je přitom jediným vlastníkem společnosti, a platy zaměstnanců jsou tak vypláceny z veřejných peněz.

Výši finančního ohodnocení nechce sdělovat ani Buchert. "S tímto dotazem se musíte obrátit na mého zaměstnavatele," řekl Buchert. Své nové zaměstnání okomentoval stručně. "Již dříve jsem říkal, že v médiích nadále pracovat nechci. Po neúspěšných senátních volbách mi byla nabídnuta práce u Českých drah a já jsem ji přijal," uvedl Buchert.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…