Novinář Hvížďala píše k Parkanové: Tady jde o něco úplně jiného...

26.06.2012 13:30

Spisovatel a novinář Karel Hvížďala se na svém blogu vyjádřil ke kauze letounů CASA a jednání o vydání Vlasty Parkanové. Podle něj je Parkanová pouze dílčí problém chyby v systému.

Novinář Hvížďala píše k Parkanové: Tady jde o něco úplně jiného...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel a publicista Karel Hvížďala

Hvížďala nejprve shrnuje celý průběh kauzy a zdůrazňuje, že se Parkanové nejvíce zastává ministr financí Miroslav Kalousek. Ten má pravdu v tom, že neexistuje zákonná povinnost posudku k nákupu letounů – a podle Hvížďaly je to to hlavní – nyní by se měli politici snažit zákon změnit.

„Nepřesně specifikovaná formulace termínu vojenský materiál, která byla použita při artikulaci zákona, od samého počátku umožňovala a umožňuje politikům předražovat bez problémů zakázky a zřejmě i plnit stranické pokladny, což vyhovovalo politikům všech rozhodujících stran. Absurdní přeci je, když na Pandury byl vypsán v roce 2005 tendr, vítěz byl vybrán ze sedmi nabídek, a na letadla CASA ne,“ konstatuje Hvížďala.

Hvížďala proto pro vládu zformuloval zásadní úkol: „Upřesnit znění zákonů a trvat na jejich důsledném dodržování. To by mělo vést i k vyššímu vědomí politiků o tom, že za výkon své funkce jsou zodpovědní před zákonem jako všichni občané a že se na ně nevztahují žádná privilegia. Diskuse o vydání paní Parkanové představuje pouze dílčí problém,“ napsal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…