Novinář: Putin Evropu nakopne ke změnám, které by jinak neudělala

24.04.2014 11:01

Ruský prezident Vladimir Putin má šanci zařadit se mezi inovátory, kteří posunuli svět k větší energetické efektivitě. Píše to komentátor MF Dnes Jiří Štický. Konflikt s Ruskem sám o sobě nic dobrého nepřinese, ale může Evropu nakopnout ke strategickým změnám.

Novinář: Putin Evropu nakopne ke změnám, které by jinak neudělala
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

Podle komentátora již první „cvičení s plynovými kohoutky“ na ukrajinské hranici v letech 2006 až 2009 ukázala, že to významná část Evropy chápe. Stačilo totiž prý na chvíli vypnout a na Západě se začaly stavět nové zásobníky a plynovody. „A také přemýšlet o pozapomenutých pojmech bezpečnosti a nezávislosti,“ píše v MF Dnes.

Odezva na první podněty byla podle Štického pro Putina až příliš, a tak musel brzdit. Z dlouhodobějšího pohledu Ukrajinu můžou ruské výpadky energií donutit modernizovat průmysl s veřejnou správou. „Může ji (Evropu) nakopnout ke strategickým změnám, které by bez podobných šoků nikdy nebyly průchodné,“ uzavírá Štický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…