Novináři čekají, že upadnu, řekl Zeman. A pak spustil palbu na opozici

26.06.2019 16:14

Prezident Miloš Zeman i ve středečním parnu předstoupil před občany městyse Vladislav, aby se vyjádřil k aktuálním otázkám, které lidi pálí. Zeman je na návštěvě Kraje Vysočina do zítřka, pak nastoupí krátkou dovolenou. Na návštěvě jej doprovází hejtman Jiří Běhounek.

Novináři čekají, že upadnu, řekl Zeman. A pak spustil palbu na opozici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Úvodem se Zeman, který byl třetím prezidentem, jenž navštívil Vladislav, vyjádřil k dnešnímu hlasování o nedůvěře vládě. „Dovolte mi, abych dříve, než přistoupím k úvodnímu tříhodinovému projevu, si sundal sako,“ zahájil Zeman. „Promiňte, že nevstávám, ale mám bolavé nohy a špatně se mi chodí. A kdykoliv je nějaká tisková konference, tak vidím oči novinářů, fotografů a dalších, kteří čekají, že upadnu. Zatím se to ještě nikdy nestalo. Ale stát se to může. Politika se ale nedělá nohama, ale hlavou,“ poznamenal Zeman.

Anketa

Měl by být prezident Zeman sesazen z úřadu?

10%
90%
hlasovalo: 32592 lidí

Následně poděkoval za 69 procent hlasů ve druhém kole prezidentské volby. „Velice si toho vážím a ještě jednou děkuju,“ řekl.

„Velice mě zaujalo, že v komunálních volbách jste se rozhodli spolupracovat a máte krásnou zásadu: Nehrajeme si na nepřátele. Kéž by se touto zásadou řídil i Parlament, kde právě dnes se válcují koalice a opozice zbytečným a dlouhým žvaněním, místo toho, aby se diskutovaly zákony,“ podotkl Zeman.

„Hlasy jsou spočítány, a pokud tento výpočet vyjde, bude  to jedna z mnoha zbytečných kvazinedůvěr, o kterých i ti, kteří nedůvěru připravují, vědí, že to prohrají. Ale aby se zviditelnili, tak se snaží zviditelnit tímto způsobem, řekl Zeman závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…