Noviny: Firma vedená Zemanovým poradcem má státu zaplatit 27 milionů

16.06.2014 6:19

Společnost Lukoil Aviation Czech vedená poradcem prezidenta Martinem Nejedlým má Správě státních hmotných rezerv zaplatit pokutu 27 milionů korun včetně osmiprocentního úroku za každý rok prodlení. Rozhodl o tom soud, informují Lidové noviny (LN). Spor se týká transakce s leteckým palivem.

Noviny: Firma vedená Zemanovým poradcem má státu zaplatit 27 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Nejedlý se zdraví s Jaromírem Duškem

Firma se může odvolat do 15 dnů od doručení platebního rozkazu. Prezident Miloš Zeman již v únoru v rozhovoru pro ČTK řekl, že chce počkat, jak případný soudní spor mezi státem a společností Lukoil dopadne a teprve pak se rozhodne, jestli Nejedlý zůstane mezi jeho poradci.

Spor mezi Správou státních hmotných rezerv a Lukoil Aviation Czech vznikl v roce 2009, kdy správa uzavřela s firmou smlouvu na obměnu 30 000 kubíků zásob leteckého petroleje. Následně prý společnost odebrala ze strategického zásobníku petrolej za 275,6 milionu, zpět ale údajně vrátila jen necelou polovinu. Správa státních hmotných rezerv jí proto udělila pokutu ve výši 20 procent z ceny nedodaného paliva, což Lukoil rozporoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…