Noviny: Nagyová pověřila sledovačkou i svou asistentku. Když to nezvládla, nasadila profesionály

21.05.2014 9:14

Policie tvrdí, že se někdejší šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase Jana Nagyová (dnes Nečasová) nestyděla zaúkolovat sledováním dvou zaměstnanců šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula a také jednu ze svých asistentek. Obávala se prý, že dojde k prozrazení jejího vztahu s premiérem. Píše o tom server iDnes.cz.

Noviny: Nagyová pověřila sledovačkou i svou asistentku. Když to nezvládla, nasadila profesionály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Když byl Petr Nečas v čele vlády, jeho pravá ruka Jana Nagyová byla podle policie znepokojena údajným poměrem svého řidiče Jiřího Pertla se správkyní Hrzánského paláce Alenou Hegrovou. Prý se obávala, že se přes ně prozradí její poměr s premiérem.

„Nagyová dochází mimo jiné k závěru, že v případě sledování jejího služebního vozu novináři by tito mohli dojít k mylnému závěru, že se Nagyová často vyskytuje v Hrzánském paláci, momentálním bydlišti premiéra Nečase, což by potvrzovalo informace o jejich vztahu," cituje iDnes.cz verzi policie. Advokát Nagyové Eduard Bruna to v odpovědi pro server označuje za nesmysl. „Lidi tam neplnili svoje povinnosti a někdo jí poradil, že by si měla odkontrolovat, jestli je to správný poznatek. Tak si o tom dělala obrázek," uvedl na dotaz iDnes.cz.

Nagyová sledováním pověřila hned několik lidí

V úterý 5. března 2013 se prý Nagyová svěřila Poulovi a sekretářkám, že Pertl vozí Hegrovou do práce. Prý je viděl PP, tedy „pan premiér". Druhý den k domu Hegrové vyrazil Poul, kde se podle policie snažili s Nagyovou najít Pertlovo zaparkované služební auto. Ovšem bez úspěchu. Protože akce skončila nezdarem, další den sledovala Pertla asistentka s kamarádem taxikářem. Policisté do záznamu zanesli také zachycené textové zprávy. Nagyová prý žádala svou asistentku, aby jí dávala průběžně vědět, co se děje. Načež ta odpověděla: „Ano, už mám maskovací šátek od Marie."

Ani mise asistentky ale nebyla úspěšná, Nagyová tedy nabyla dojmu, že sami to nezvládnou. „Nagyová říká, že to bude muset vymyslet přes umělého psa (šéfa zpravodajců Kovandu), přes nějaké jiné lidi," uvádí policisté. Podle policie se pak Nagyová snažila „dostat" Pertla s Hegrovou na to, že zneužívají služební vůz, píše iDnes.cz

Nagyová poté prý říká Nečasovi, že měla zásadní rozhovor s generálem Páleníkem a zaúkolovala jej. Zpravodajci pak na tuto práci najali soukromou agenturu. Když Nagyová a Poul získali výstupy ze sledování, poslal Poul Pertlovi anonymní textovou zprávu o údajném vztahu Hegrové s dalším mužem. Nagyová prý chtěla chystanou zprávu vidět. „Pošleš mi ji na kukačku :)?" napsala Poulovi. Podle policie řidič nereagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…