Noviny: Vyhoďte Nečase, ozývá se prý z ODS. Zejména od žen

05.08.2014 7:06

V ODS prý sílí hlasy, že by měl být ze strany vyloučen její bývalý předseda Petr Nečas. Ten sám občas odchodem vyhrožuje, zejména když se začne mluvit o vyloučení jeho manželky Jany. Má však prý na své straně i dost stoupenců, kteří obviňují předsedu Fialu, že je slaboch, jenž na otloukaném expremiérovi chce předvádět své svaly.

Noviny: Vyhoďte Nečase, ozývá se prý z ODS. Zejména od žen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expremiér Petr Nečas

Anketa

Je Petr Fiala lepším lídrem než Petr Nečas?

33%
67%
hlasovalo: 2001 lidí

Fiala podle MF Dnes velmi usiluje zejména o vyloučení Jany Nečasové, dříve Nagyové, kterou policisté prezentují jako hlavu spiklenecké sítě, jež měla zneužívat státní správu. Před komunálními volbami upadající strana o takovou připomínku své nedávné minulosti rozhodně nestojí, a proto v ní sílí hlasy na vyloučení někdejší šéfky premiérova sekretariátu, která se posléze stala jeho manželkou.

Předseda Fiala by se podle deníku Nečasové zbavil velice rád. Jenže proti jejímu vyloučení zarputile bojuje její manžel, který ve straně má stále poměrně silnou pozici. Nečas prý při jakémkoliv náznaku rozhořčeně mluví o „politickém útoku na sebe“ a vyhrožuje vystoupením ze strany.

V poslední době, jak se blíží komunální volby, prý ale zejména ódéesáci z regionů čím dál více volají, že by měl být vyloučen sám Nečas, za jehož předsedování byla současná katastrofa někdejší nejsilnější strany v zemi nastartována.

„Doufám, že si manželé Nečasovi uvědomují, jak silně stranu poškodili. Jestliže by chtěli pomoci, tak jedině tím, že stranu opustí,“ uvedla například starostka Přelouče Irena Burešová. Ženy jsou prý podle průzkumu, který si MF Dnes v ODS udělala, vůči Nečasovým výrazně nekompromisnější.

Naopak mužští členové zdůrazňují spíše Nečasovy úspěchy ve funkci premiéra a odmítají podobné silové řešení. Předsedu Fialu pak obviňují, že na oslabeném Nečasovi chce předvádět svou sílu, kterou zatím v čele strany předvádí v minimální míře. Fialovi též vytýkají nevděk vůči Nečasovi, který jej do ODS přivedl a je v jistém smyslu otcem jeho politické kariéry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …