Noviny píší o budoucnosti Petra Nečase

04.07.2013 9:32

Bývalý premiér Petr Nečas oznámil, že skončí v politice. Jakou práci bude vykonávat, to zatím nikdo neví. Bude mu ODS hledat nějakou trafiku, nebo se o sebe postará sám? Článek na toto téma přináší MF Dnes.

Noviny píší o budoucnosti Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Za několik dní se stane Petr Nečas řadovým poslancem a po volbách odchází do civilního zaměstnání. MF Dnes vybírá z jeho profesního životopisu. Vysokoškolské vzdělání – fyzik. Praxe – čtyři roky technolog a vývojový pracovník. Poté 22 let poslancem, z toho 3 roky premiérem. Kdo může mít zájem o odborníka s takovým profilem?

MF DNES se zeptala uznávaného „lovce“ manažerů Jana Bubeníka. „Nebál bych se toho, že by se člověk s takovými zkušenostmi, jaké má Petr Nečas, nedokázal profesně uplatnit. Takoví lidé bývají cenní pro společnosti, které potřebují budovat a rozvíjet vztahy se státním sektorem, zvláště na mezinárodní úrovni,“ uvedl. U Petra Nečase prý ale nedokáže odhadnout, jak je třeba oblíbený u kolegů premiérů evropských zemí nebo jak jeho kariéru ovlivní způsob, jakým z politiky odchází.

ODS mu trafiku hledat nebude

U Petra Nečase je velmi nepravděpodobné, že by mu kolegové z ODS hledali „trafiku“. MF Dnes dále píše, že ODS po volbách ani asi nebude v takové pozici, aby mohla své lidi někam protlačit. MF Dnes dodává, že možná jedinou institucí, která se bude o Petra Nečase kvůli „trafikám“ vážně zajímat, bude Policie ČR. Nikoliv však prý proto, že by mu chtěla nějakou nabídnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…