Noviny se vysmály Václavu Moravcovi

03.12.2014 15:23

Nit suchou nenechal redaktor Marcel Kabát v dnešních Lidových novinách na nedělní besedě České televize o pražském tunelu Blanka, kterou řídil Václav Moravec. Právě v jeho prostorách se totiž odehrávala přímým přenosem přenášená debata. Redaktor ale kritizuje, že nepřinesla televizním divákům žádné nové informace.

Noviny se vysmály Václavu Moravcovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Například přítomnost bývalého pražského primátora Tomáše Hudečka prý byla dobrá jen pro „zacyklenou obhajobu vlastních kroků“, přítomnost nastávajícího ministra dopravy Dana Ťoka jen pro „pronášení hezkých proklamací nezatížených dosud hříchy politické praxe“.

Redaktor si posteskl, že všichni se sice shodli, že Blanka je problém, „ale konkrétního a nového se diváci nedozvěděli nic.“ V této souvislosti si Kabát položil otázku, zda bylo kvůli „bezzubé debatě“ nutné vehnat do promrzlého podzemí stovku studentů, „jejichž záběry v beranicích a dekách evokovaly spíše zpravodajství z dějiště humanitární krize.“

„Výměnou za riziko zánětu ledvin směli někteří z nich položit předem prověřené dotazy, mířící snad i k věci, ale bez valné odezvy,“ popsal svůj pohled na debatu v tunelu Blanka. „Jediné relevantní sdělení ambiciózního speciálu totiž bylo, že v prosinci je v tunelu zima,“ uzavřel své zamyšlení redaktor Kabát.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…