Novou, spravedlivou společenskou smlouvu! Hvězda německých Zelených předložila hodně radikální návrh

29.07.2022 16:03

Místopředsedkyně německého Bundestagu Katrin Göring-Eckardt požaduje, aby bohatí nesli na svých bedrech větší část narůstajícícho státního dluhu. Píše to alespoň německý server Welt.de a upozornila na to mimo jiné někdejší poslankyně za ODS Helena Mallotová.

Novou, spravedlivou společenskou smlouvu! Hvězda německých Zelených předložila hodně radikální návrh
Foto: Repro Facebook
Popisek: Helena Mallotová

Podle návrhu Katring Göring-Eckardt by měl platit víc na daních ten, kdo více zatěžuje životní prostředí CO2. Významná německá politička uvedla, že by se jednalo například o občany vlastnící velký byt, dvě auta, nebo o ty, kdo častěji létají letadlem.

„Myslitelná by byla i časově omezená majetková daň. Potřebujeme novou, spravedlivou smlouvu,“ uvedla Göring-Eckardt s tím, že v budoucnu nebude možné oddělovat sociální spravedlnost od klimatické spravedlnosti.

A právě na tato slova upozornila mimo jiné poslankyně za ODS Helena Mallotová. Její slova pak sdílel i Vlastimil Veselý ze Společnosti pro obranu svobody projevu.

„Něco pro rodiny, které mají dvě auta, velký byt nebo ‚častěji‘ létají na dovolenou. Via Helena Mallotová,“ napsal Veselý a sdílel příspěvek Mallotové:

„Podle dnešního WELTu požaduje místopředsedkyně německého bundestagu Göringová-Eckardtová (Zelení), aby bohatí nesli na svých bedrech větší část narůstajícího státního dluhu. Napříště by měl na daních platit víc ten, kdo více zatěžuje životní prostředí CO2. Jednalo by se například o občany, vlastnící velký byt, dvě auta, nebo o ty, kdo častěji létají letadlem. ‚Myslitelná by byla i časově omezená majetková daň. Potřebujeme novou, spravedlivou smlouvu,‘ říká významná politička. ‚V budoucnu nebude možné oddělovat sociální spravedlnost od klimatické spravedlnosti‘.“

„A jak známo, co chtějí Němci, bude časem chtít Brusel. Ovšem podle většiny médií je pro nás největší hrozbou Rusko,“ dodal Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…