Nový ředitel by se měl ujmout vedení kyberúřadu v dubnu

06.01.2020 15:40

Řízení Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) by se měl nástupce odvolaného ředitele Dušana Navrátila ujmout od dubna. ČTK to dnes sdělil premiér Andrej Babiš (ANO) poté, co vláda schválila způsob výběru nového šéfa instituce.

Nový ředitel by se měl ujmout vedení kyberúřadu v dubnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Ředitele tajných služeb a zástupce vlády doplní v sedmičlenné komisi poslankyně Jana Černochová (ODS) a zastupitel Patrick Zandl (Piráti) jako zástupci opozice.

Zájemci o funkci mají příležitost podávat přihlášky do konce února, sdělil ČTK vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček. Babiš uvedl, že nový ředitel NÚKIB by měl mít mimo jiné pětiletou praxi v řídicí funkci v posledních 15 letech a prověrku na stupeň důvěrné. „Následně se bude požadovat stupeň přísně tajné. A samozřejmě (musí předložit) koncepci NÚKIB. Předpokládaný nástup nového ředitele je duben 2020,“ uvedl Babiš.

Vláda o odvolání Navrátila rozhodla v polovině prosince. Babiš krok zdůvodnil jeho nízkou odborností a nedostatečnými manažerskými a komunikačními schopnostmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…