Nula k nule. Samá voda. Stanjura bojoval s počty

28.12.2021 9:06

CNN Prima News naznačuje, že nový ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) neumí počítat. To by v případě šéfa státní kasy představovalo značný problém.

Nula k nule. Samá voda. Stanjura bojoval s počty
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Před kamerami této televize nedokázal Stanjura přesně říct, kolik nul má vlastně číslovka 500 miliard. „12 nul,“ vystřelil před kamerami Stanjura. „14,“ opravil se vzápětí. Ve skutečnosti je to 11 nul. 1 milion za jedničkou táhne šest nul, 1 miliarda devět nul a 500 miliard musí přidat ještě dvě nuly navrch.

Je to přitom už druhý problém, který má Stanjura na triku. Hospodářské noviny upozornily, že Stanjurova angličtina je poněkud slabší a při jednáních v EU to může být jeho velká slabina. Zvlášť, když Česko ve druhé polovině příštího roku Evropské unii předsedá.

„Tam je to skutečně problém, protože jednak nám ministr Stanjura jasně řekl, že bude používat tlumočníka, že se nedomluví tak dobře, aby mohl vést konverzaci a bude to on, kdo bude předsedat jednání ekonomických ministrů a řekněme si na rovinu, že nebude působit moc důstojně, když u předsednického stolku bude mít tlumočníka, který mu bude muset každou větu překládat,“ upozornil novinář Martin Ťopek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…